Να, λοιπόν, που η αλήθεια σε τιμωρεί. Η αλήθεια, όσο κι αν την προσαρμόζεις στα μέτρα σου, επιστρέφει πάνω σου σαν ηχηρή σφαλιάρα και σε βάζει στη θέση σου. Σε εκθέτει, σε διασύρει και σε αφήνει στην κρίση του κοινού ως έναν κοινό συκοφάντη. Ως ένα όργανο που δημιουργήθηκε με στόχο να διαβάλει τον Ολυμπιακό. Με ψεύδη και με λάσπη.

Η ημέρα της κρίσης έφτασε, λοιπόν. Τώρα που η σαπίλα προσπαθεί να κυριαρχήσει. Τα Μέσα της δήθεν εξυγίανσης, άρχισαν να δείχνουν τις πραγματικές τους διαθέσεις. Αρχισαν να εκθέτουν ανεπανόρθωτα εαυτούς και αφεντικά. Ηταν απλά θέμα χρόνου. Αλλά το αλήτικο χτύπημα στον Οσκαρ Γκαρθία, τους ανάγκασε να γίνουν χυδαίοι πολύ γρήγορα. Ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Πέρυσι, λοιπόν, το κουτί μπύρας που δέχθηκε ο Βλάνταν Ιβιτς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ήταν αλητεία. Και πολλά άλλα. Ηταν ξεκάθαρος λόγος για διακοπή του αγώνα και τιμωρία του Παναθηναϊκού.

Φέτος, το ρολό ταμειακής μηχανής στο μάτι του Γκαρθία είναι «Τινάζει στον αέρα το ντέρμπι ο Ολυμπιακός για ένα... ρολό χαρτί». Δεν είναι αλητεία αυτό. Είναι προσπάθεια του Ολυμπιακού... τινάξει το παιχνίδι. Διότι ένα αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατο τραυματισμό, έφυγε από χέρι οπαδού του ΠΑΟΚ. Και όχι από άλλης ομάδας.

Τέλος στο παραμύθι της «εξυγίανσης» (και) των Media. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το διαδικτυακό διάγγελμα του Κυριάκου Κυριάκου, του Γιωργάκη Σαββίδη και των πιονιών τους. 

Σίγουρα ο κόσμος, αλλά και η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ θα κατάλαβαν πολλά, πλέον. Ακόμη και όσοι έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τι γινόταν όλο αυτό το διάστημα.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ...