Τους τρεις βαθμούς της νίκης αναζητεί ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, όπως ξεκαθάρισε και ο Όσκαρ Γκαρσία στους παίκτες του. Ο Ισπανός το έδειξε μέσω της προπόνησης που έγινε στο Ρέντη πριν την αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη και η σαφής εντολή του ήταν «χτυπήστε τους στα άκρα».

Ο τεχνικός του Θρύλου δεν έδειξε τις προθέσεις του για την 11άδα, καθώς στις ασκήσεις ανάπτυξης χρησιμοποίησε μαζί τους παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση π.χ. (Κούτρης, Χατζισαφί). Έδωσε έμφαση στον τρόπο που θα βγαίνει η μπάλα από την άμυνα και στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι παίκτες του άξονα στο κέντρο.

Τόνισε ότι εκτός του Ρομαό, θα πρέπει οι στόπερ να έχουν κι άλλη επιλογή από τους χαφ, ώστε να «χτίζεται» το παιχνίδι της ομάδας από χαμηλά. «Θα βρούμε χώρους. Χτυπήστε τους στα άκρα», τόνισε στους «ερυθρόλευκους» και δούλεψε ορισμένους αυτοματισμούς για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Ισπανός εξήγησε ότι θα είναι πιο εύκολο να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του τα κενά που θα δημιουργηθούν από τα ανεβάσματα των Μάτος και Βιεϊρίνια και λιγότερο από τον άξονα, όπου σχεδόν πάντα μένουν δύο χαφ του ΠΑΟΚ.

Πάντως, δεν τους έκανε αναλυτική ομιλία για τον αντίπαλο, κάτι που θα γίνει το πρωί της Κυριακής, όταν και θα τους δείξει βίντεο από αγώνες του ΠΑΟΚ. Την 11άδα θα την ανακοινώσει πριν φύγει η αποστολή από το ξενοδοχείο για την Τούμπα, όμως φαίνεται ότι θα βασιστεί στο σχήμα που παρέταξε με τον Πανιώνιο την περασμένη αγωνιστική.

Η διάταξη θα παραμείνει 4-2-3-1 με τον Προτό κάτω από την εστία και τον Ελαμπντελαουί δεξί μπακ. Προβάδισμα έχει ο Χατζισαφί για αριστερό μπακ και ο Σισέ έναντι του Νικολάου για παρτενέρ του Μποτία στο κέντρο της άμυνας. Διαθέσιμος είναι και ο Ένγκελς.

Ο Ρομαό θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα και μάλλον θα «φάει» την θέση του Ζιλέ. Ταχτσίδης και Οτζίτζα φαίνεται ότι θα διατηρήσουν τα πόστα τους, καθώς ο Φορτούνης προέρχεται από τραυματισμό και τις τελευταίες μέρες προπονήθηκε κανονικά.

Ο Μιραλάς αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο, ενώ Πάρντο και Μάριν διεκδικούν την θέση δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να είναι ο Ανσαριφάρντ.