Τα τοπικά προϊόντα της Τροιζηνίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

∆υναµική ήταν η παρουσία επιχειρήσεων από την Τροιζηνία στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, που πραγµατοποιήθηκε το τριήµερο 26-29 Ιανουαρίου, στο Ολυµπιακό Κέντρο ιφασκίας στο Ελληνικό, προσφέροντας µια µοναδική γαστρονοµική εµπειρία στους επισκέπτες της. Τρεις επιχειρήσεις της Τροιζηνίας, µε δύο περίπτερα, συµµετείχαν στη φετινή έκθεση, προωθώντας στους επισκέπτες τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, όπως τα παρασκευάσµατα από λεµόνι, το κρασί και το µέλι. Συγκεκριµένα, για δεύτερη συνεχή χρονιά το ζαχαροπλαστείο του ∆ηµήτρη Βλάχου από τον Γαλατά συµµετείχε στην έκθεση, προωθώντας τη σπιτική λεµονάδα «Λεµονοδάσος», η οποία παρασκευάζεται από φυσικό λεµόνι, χωρίς συντηρητικά. Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του κ. Βλάχου, η φετινή ανταπόκριση των επισκεπτών στο περίπτερο της επιχείρησης αυξήθηκε κατά 50% σε σύγκριση µε πέρυσι, µε τους επισκέπτες να αποκοµίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις από τα προϊόντα της επιχείρησης.


Στο περίπτερο του κ. Βλάχου, φιλοξενήθηκε και το µέλι της Τροιζηνιακής Μελισσοκοµίας «BAKAS», της επιχείρησης της Φωτεινής Μπάκα, «γλυκαίνοντας» τους επισκέπτες του περιπτέρου. Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 συµµετείχε φέτος για πρώτη φορά, µε δικό του περίπτερο, το οινοποιείο «Ανδρέου» από την Τροιζηνία, παρουσιάζοντας έξι διαφορετικά κρασιά από την περιοχή και κερδίζοντας θετικά σχόλια από τους επισκέπτες. Στη συγκεκριµένη έκθεση µικροί παραγωγοί µε τεχνογνωσία, µεράκι και όραµα και ελληνικές εταιρείες µε ισχυρή θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά δίνουν το δυναµικό «παρών», αναγνωρίζοντας
τη δυναµική της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους επαγγελµατίες του κλάδου Τροφίµων και Ποτών που επιµένουν… ελληνικά.

Η δυναµική συµµετοχή των επιχειρήσεων της Τροιζηνίας στη σπουδαία αυτή έκθεση γαστρονοµίας έρχεται να αναδείξει το ρεύµα εξωστρέφειας το οποίο επικρατεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή στον κλάδο τροφίµων και ποτών. Αξίζει να σηµειωθεί ότι χρυσός χορηγός της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν η εταιρεία Ηotel Brain του Ποριώτη επιχειρηµατία Πάνου Παλαιολόγου, που δραστηριοποιείται επιχειρηµατικά και στο νησί καταγωγής του µε τρία ξενοδοχεία.

 

Πηγή:saronicmagazine.com