Δύο αδιαπραγμάτευτους όρους θέτει η ΝΔ για την προανακριτική επιτροπή στην οποία παραπέμφθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και οι πρώην υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Μάριος Σαλμάς.

Προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να κλείσει άρον-άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας και να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση οι προστατευόμενοι μάρτυρες -με ή χωρίς την «κουκούλα»- με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί, όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πιθανή άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα θεωρηθεί casus belli για την Αξιωματική Αντιπολίτευση διότι θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των κατηγορούμενων να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και εκείνοι ερωτήσεις στους μάρτυρες για όσα τους κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής άλλα στοιχεία.

 

«Για εμάς είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες οι οποίοι αναφέρονται στη δικογραφία» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Και αυτό μπορεί να γίνει είτε με ονοματεπώνυμο, είτε ως «προστατευόμενοι μάρτυρες» αν και είναι ένα καθεστώς το οποίο δεν αναγνωρίζει η ΝΔ». Άφησε αιχμές και για το γεγονός ότι ο Αντιεισαγγελέας διαφθοράς έδωσε καθεστώς αυξημένης προστασίας στους εν λόγω μάρτυρες, πέντε μέρες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή κάτι που θεωρείται παράτυπο διότι αυτές οι αρμοδιότητες πλέον είχαν περάσει στη Βουλή, όπως τονίζουν στην Πειραιώς.

Τη ΝΔ θα εκπροσωπούν στην προκαταρκτική επιτροπή οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Γιώργος Γεωργαντάς και Νότης Μηταράκης. Για «άθλια σκευωρία» με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αλλά οι κατήγοροι έγιναν τελικά κατηγορούμενοι» τόνισε.

Η εκπρόσωπος χαρακτήρισε αυτονόητη την προειδοποίηση Αντώνη Σαμαρά ότι ο Αλ.Τσίπρας θα λογοδοτήσει όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015, για την υπόθεση της ακύρωσης της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία στην οποία εμπλέκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος και για πιθανές ευθύνες του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παράλειψή του να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Συμμορία» χαρακτήρισε την «συνεργασία» Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον απόηχο της συνεδρίασης στη Βουλή για το θέμα της Νοvartis. Ειδικά τον κ. Παπαγγελόπουλο, τον χαρακτήρισε «πολιτικό γενίτσαρο», αφού έφυγε από τη ΝΔ και συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε στο Σκάι. Θεωρεί ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με «σκιές» πάνω στα πολιτικά πρόσωπα που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. 

Πηγή: www.parapolitika.gr