Στο Λονδίνο μεταβαίνει το βράδυ της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει μέρος στη διεθνή Διάσκεψη Δωρητών "Supporting Syria and the Region".

Στη διάσκεψη αναμένεται να συζητηθούν όλες οι κρίσιμες πτυχές του συριακού δράματος και φυσικά το προσφυγικό, που αυτό προκαλεί. Με ενδιαφέρον δε αναμένεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο κ. Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στο πλαίσιο της διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί και εξαμερής, στην οποία θα μετέχουν εκτός του Έλληνα Πρωθυπουργού και της ηγέτιδας της Γερμανίας, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο Ολλανδρός Πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Κυβέρνηση λέει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στη διάσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για τη στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.