Μια σημαντική διάλεξη για γονείς και παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  πραγματοποιήθηκε χθες, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, από τη Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Τα θέματα της διάλεξης  που παρουσιάστηκαν  ήταν τα εξής:

-      «Η σωστή χρήση των έξυπνων συσκευών και η ασφαλής έναρξη πλοήγησης παιδιών προσχολικής ηλικίας στο διαδίκτυο», προκλήσεις και νέα ζητήματα. Εισηγήτρια του θέματος ήταν η κα Μεταξία Σουρή, Ψυχολόγος (ΒΑ),  από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας  και

-      «Βάζοντας όρια στην οικογένεια με αγάπη άνευ όρων». Εισηγήτριες του θέματος ήταν οι κυρίες Αύρα Βαζαίου, Ψυχολόγος (ΒΑ, MSc, PhD) και Βάσια Ιωσηφίδου, Ψυχολόγος (ΒΑ, MSc), «Σύμπλευση»- Χώρος Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Επικοινωνίας. 

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, αφού καλωσόρισε τους γονείς και τους παιδαγωγούς στην εκδήλωση,  τόνισε  ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί μια κρίσιμη περίοδο για τα μικρά παιδιά, γιατί συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους. Τα σημαντικά θέματα της διάλεξης από έμπειρους και εξειδικευμένους  επαγγελματίες υγείας – σημείωσε η κα Ζηλάκου-  έχουν σχέση με την   πληροφόρηση των γονέων  για τις νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας, ώστε να  επενδύουν  στις καλύτερες επιλογές για το ψυχοσωματικό όφελος των παιδιών,  καθώς και στην ανάδειξη των κανόνων και των ορίων για την εύρυθμη λειτουργία της οικογενειακής ζωής.

Προσπαθούμε – πρόσθεσε - να κάνουμε  το καλύτερο δυνατό για την πληροφόρηση των γονέων, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την ενδυνάμωση της οικογένειας και την ενίσχυση του ρόλου του γονέα.

Τέλος, η κα Ζηλάκου, ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Πολιτισμού και Δημόσιας Υγείας για τη συνεργασία  τους, καθώς και τις εισηγήτριες της  διάλεξης.