Ο πρώην Yπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα "Bild", χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της στους δανειστές.

"Η αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία, δεδομένου ότι η χώρα έχει χάσει το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων της και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία", αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης και συμπληρώνει ότι "η οικονομία στην Ελλάδα έχει τραυματιστεί σοβαρά".

Παράλληλα, ο πρώην Yπουργός Οικονομικών καταλογίζει ευθύνες στη γερμανική Kυβέρνηση, γιατί όπως υποστηρίζει ήθελε να βλάψει την Αθήνα.

"Μήπως η ομοσπονδιακή Kυβέρνηση της Γερμανίας έθεσε πάνω από όλες τις άλλες της προτεραιότητες να πάρει πίσω τα χρήματα των φορολογουμένων της από την Ελλάδα; Ήταν ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος με ρώτησε με περίσσεια ανησυχία: "Θα πάρω τα λεφτά μου πίσω"; Με άλλα λόγια, μπορούν οι Γερμανοί πολίτες να πιστεύουν ότι η Kυβέρνησή τους θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα να καλύψει τα χρήματα, που έχει δανείσει η Γερμανία στο ελληνικό κράτος; Ή μήπως η γερμανική Kυβέρνηση έχει και άλλες, κρυφές προτεραιότητες;", γράφει χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα "Bild".

"Οι Έλληνες έχουν εδώ και καιρό θέσει υπό αμφισβήτηση το χειρισμό των κυβερνήσεών τους όσον αφορά στα οικονομικά του κράτους. Δεν θα ήταν καθόλου παράλογο αν οι Γερμανοί άρχιζαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις δεσμεύσεις της δικής τους Kυβέρνησης που υπόσχεται ότι θα επιστέψει τα χρήματά τους. Και για να ξέρετε, υπάρχει και μια άλλη, κρυφή, ατζέντα", προσθέτει ο κ . Βαρουφάκης στο άρθρο του.