Είναι σε δύσκολη θέση, ομολόγησε ο κ. Γεωργιάδης,  κατά την ομιλία του στη Βουλή καθώς όπως ανέφερε «θα πρέπει να εργαστώ πολύ σκληρά από εδώ και πέρα για να διώξω από πάνω μου όλη αυτή τη σκιά και την βρωμιά».  Για το λόγο αυτό«διαφωνώ με την πρότασή σας για παραγραφή της απιστίας» είπε και συνέχισε ζητώντας να ερευνηθεί για όλα τα αδικήματα που αναφέρονται από τους μάρτυρες και τον αφορούν. 

«Καμία παραγραφή, να ελεγχθούμε όλοι για όλα τα αδικήματα, επικαλούμαι το νόμο Καστανίδη» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση Νοvartis κάνοντας την ανατροπή.

Να σημειωθεί το parapolitika.gr είχε καταγράψει την πληροφορία που υπήρχε από νωρίς το πρωί για το ενδεχόμενο γαλάζιοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σε μια κίνηση αιφνιδιασμού να επικαλεστούν το νόμο Καστανίδη, ο οποίος προβλέπει ότι εφόσον κάποιος εμπλεκόμενος το θελήσει,  δεν θα έχει την κάλυψη για παραγραφή σε κανένα αδίκημα. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε επίσης το ίδιο να κάνει και ο κ. Κουρουμπλής, ώστε να μην φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την παραγραφή αδικημάτων, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, εξαιρώντας τον υπουργό της.  

«Καταρρίπτοντας το κατηγορητήριο»  

Ο κ. Γεωργιάδης καταρρίπτοντας το κατηγορητήριο που αναφέρεται εναντίον του τόνισε: «Εγώ κατηγορούμαι  για δύο βασικά πράγματα. Πρώτον ότι δήθεν διευκόλυνα την Novartis με το ποσό των 65 εκατομμυρίων ευρώ. Ουδέποτε όπως φαίνεται από τα στοιχεία του υπουργείου πήρε επί των ημερών μου τέτοιο ποσό».

Κατηγορούμε ότι πήρα 2 εκατομμύρια ευρώ για 65 εκατομμύρια που ποτέ δεν δόθηκαν στην Novartis. Θα μπορούσε απλά να ζητήσει τα στοιχεία των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά η Εισαγγελέας δεν το έκανε. Θα διαπίστωνε επίσης ότι ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis, ήταν επί την ημερών μου. Θα ήταν αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι που η Novartis δεν έχει εισπράξει». 

Αναφερόμενος στην δεύτερη κατηγορία εις βάρος του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: Η δεύτερη κατηγορία αφορά το Harvard project. Τι λέει η μάρτυρας συγκεκριμένα; Ότι επιλέξαμε αυτό το Πανεπιστήμιο, γιατί από εκεί είχε αποφοιτήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει σε δημοσίευμά του, ότι από το πανεπιστήμιο πληρωνόμασταν για να βάλουμε τα φάρμακα της Νοvartis στο δελτίο τιμών, ενώ δεν έπρεπε να τα βάλουμε, εγώ και ο Μπέζας, ο υφυπουργός μου.  

Στην δικογραφία η μάρτυρας αναφέρει: Κανονικά το δελτίο το υπογράφει ο υπουργός, αλλά ίσως να είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον υφυπουργό του. Και η Εισαγγελέας το δέχτηκε αυτό». Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «κ. Υπουργέ ελέγχεται την επάρκεια της κ. Εισαγγελέως;».

Συνεχίζοντας ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι την αρμόδιο για το δελτίο τιμών δεν την είχε ο ίδιος, αλλά ο υφυπουργός κ. Μπέζας.    

Για Παπαγγελόπουλο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκ νέου στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας να γίνει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου και να αποκαλυφθούν όσα συζητούσε με την κ. Τουλουπάκη. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχθηκε πριν από λίγο ότι είχε λάβει μερική ενημέρωση. Και παραδέχθηκε ότι μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη, αλλά δεν είχαν καμία παράνομη δράση. Μα, 25 φορές την ημέρα μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη».  

Σκευωρία

Γιατί είναι σκευωρία; Για τον εξής λόγο. Ας υποτεθεί ότι κάποιοι μάρτυρες, τους οποίους κανείς δεν γνώριζε, αυτοβούλως κατέθεσαν φοβερά πράγματα κατά οκτώ υπουργών και δύο πρώην πρωθυπουργών. Πώς εξηγείται ότι ο κ. Πολάκης 14 ημέρες πριν κατατεθεί η δικογραφία έγραφε στα social media, ότι έρχεται μεγάλο σκάνδαλο; Πώς εξηγείται ότι ο Πάνος Καμμένος έγραφε επίσης «Τώρα που έρχεται η Novartis θα καταλάβετε…». Μα ποιος έκανε διαρροή στο μισό υπουργικό συμβούλιο στοιχεία της δικογραφίας; Έχουμε μια διαδικασία που δεν τηρήθηκε σωστά. Έχουμε διαρροές στο μισό υπουργικό Συμβούλιο. Κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας είναι ο Πρωθυπουργός, ο μηχανισμός η κ. Παπασπύρου και ο κ. Παπαγγελόπουλος. Απαιτώ να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου και να κρίνει η Βουλή αν είναι αξιόποινες πράξεις.  

Για την μικρή Μελίνα

Να σημειωθεί ωστόσο ότι προκλήθηκε ένταση όταν ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό του θανάτου της μικρής Μελίνας από την Κρήτη, στο νοσοκομείο όπου εργάζονταν συγγενείς του κ. Πολάκη. Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι με εντολή της κ. Παπασπύρου μένουν στα συρτάρια τα πορίσματα για το θάνατο της μικρής Μελίνας, στον οποίο εμπλέκεται με ευθύνες, όπως δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής, η συγγενής του κ. Πολάκη. .