Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως και το ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια οικουμενική Κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα εσωκομματικά του επισήμανε ότι "ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτι της παλιάς Ν.Δ. για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλοι. Η Κ.Ο. θα εμπλουτιστεί καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών της. Εξελέγην με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες, δεν εξελέγην από κλειστό συνέδριο".

"Θα ήταν καταστροφή για τη χώρα αν ξαναζούσαμε τον εφιάλτη του 2015, η χώρα κινδύνευσε με την απόλυτη καταστροφή. Σήμερα υπάρχει καθυστέρηση, η ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει την Κυβέρνηση, δεν είναι κοστολογημένα τα μέτρα", τόνισε ο αρχηγός της κεντροδεξιάς παράταξης και υπογράμμισε ότι "ο κ. Τσίπρας που παρουσιάστηκε ως νέος, αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς, αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές".

"Η Κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα ειδικά ως προς τις μεταρρυθμιστικές πτυχές του. Αν το κάνεις αυτό, θα έχεις κάποια ευελιξία", ανέφερε τονίζοντας πως "υπάρχει απόλυτη απώλεια εμπιστοσύνης προς τη χώρα και δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις και στο μεταναστευτικό".

"Η μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση, και αυτά δεν υπάρχουν στο μνημόνιο, ή υπάρχουν σε πολύ μικρό βαθμό. Πρέπει να υπερβούμε το μνημόνιο με δικές μας μεταρρυθμίσεις. Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει μόνο η Ν.Δ.", επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών ανέφερε πως έχει διαφωνήσει πολύ σκληρά με το Δ.Ν.Τ. και τον Πουλ Τόμσεν προσωπικά, διευκρινίζοντας ότι ο ποσοτικός στόχος απολύσεων στο δημόσιο ήταν εμμονή του Δ.Ν.Τ. . "Οι απαιτήσεις του Ταμείου είναι συχνά υπερβολικές", διευκρίνησε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το προσφυγικό δήλωσε πως η Κυβέρνηση υποτίμησε πολύ το πρόβλημα και πως πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. "Πολιτική αποτροπής είναι να λέμε στους μετανάστες αν έρθετε, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας στείλω πίσω. Όμως το πρόβλημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα, πρέπει να μπει στο παιχνίδι και η Τουρκία. Εμείς δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές, αλλά και οι Ευρωπαίοι κάνουν λίγα", ανέφερε.

Υπογράμμισε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα, και θα στηρίξει την Κυβέρνηση προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. "Δεν μπορώ να διανοηθώ έξοδο από τη Σένγκεν, θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό", είπε.