Το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Βιβλιοθηκών & Κοιν. Υπηρεσιών, το Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά "Αγ. Παντελεήμων" υλοποιούν το πρόγραμμα "Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω"- 2ος Κύκλος.

Η "Ακαδημία Γονέων" αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, και περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής, οικογενειακών σχέσεων. Ομιλητές είναι έγκριτοι και έμπειροι επιστήμονες από το χώρο της υγείας.

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 4η συνάντηση με θέμα:

"Σεξουαλική υγεία και σεξουαλική αγωγή στην εφηβεία"

Ομιλήτρια θα είναι η παιδίατρος κ. Αδαμαντία Ξεκαλάκη, επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού". Η κ. Ξεκαλάκη, τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Η Διεύθυνση έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα αγωγής υγείας, κυρίως λόγω της δημιουργίας και υποστήριξης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του Παιδιού Καισαριανής και της εφαρμογής δράσεων αγωγής υγείας στην σχολική κοινότητα.

Συντονίστρια του ανωτέρω προγράμματος θα είναι η κ. Μυρσίνη Παππά Msc, Επισκέπτρια Υγείας στο Γ.Ν. Νίκαιας "Αγ. Παντελεήμων".

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Δ/νση: Αρκαδίου 23, Νίκαια) και ώρα 17:30. Στη συνάντηση θα ακολουθήσουν ερωτήσεις οι οποίες αποτελούν αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω συμβουλευτική υποστήριξη των παρευρισκομένων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, τηλ. επικοινωνίας: 213 2075334, 335.