Δίσταζα αν θα έπρεπε να έρθω στη Βουλή, αλλά πήρα την απόφαση για να υπερασπιστώ και την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis. Είπε ότι προσήλθε να υπερασπιστεί τη γυναίκα του, η οποία συκοφαντείται επί χρόνια με στόχο τον ίδιο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε ότι η εταιρεία Mindwork της συζύγου του παρέχει -εδώ και 10 χρόνια που λειτουργεί- συμβουλευτικές υπηρεσίες, διοργανώνει συνέδρια και συναφείς υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας. Παρά τις αντιξοότητες, έχει πληρώσει 1,7 εκατ. ευρώ σε φόρους και δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ.

«Παρόλα αυτά έχει συκοφαντηθεί όσο λίγοι με στόχο εμένα» συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, φέρνοντας σειρά παραδειγμάτων.

«Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για τα όσα αισχρά υπομένει τόσα χρόνια επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου. Της ζητώ να κάνει υπομονή» σημείωσε.

 
Αναφερόμενος στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι του κάνει εντύπωση που στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται πρόσωπα που μείωσαν τελικά την φαρμακευτική δαπάνη.

Σχετικέ με τις κατηγορίες εις βάρος του, τόνισε ότι πουθενά δεν αναφέρονται στο κατηγορητήριο οι αξιόποινες πράξεις εναντίον του, μιλώντας για μάρτυρες αγνώστων στοιχείων, που αναμασούν αυτά που γράφει συχνά κυριακάτικη εφημερίδα. «Αυτή που έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμηση εναντίον μου» τόνισε.

Κάλεσε, τέλος, τους μάρτυρες να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας, αλλά και τους βουλευτές να προχωρήσουν στη σύσταση της Επιτροπής, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μην θεσμοθετηθεί η συκοφαντία.