Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην κλήρωση της γηπεδούχου ομάδας, για τον τελικό του κυπέλλου Πειραιά «Γ. Γκαμίλης», μεταξύ των ομάδων του Α.Ο. Καραβά και του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο τελικός του κυπέλλου Πειραιά τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 14 Μαρτίου, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Από την κλήρωση, την οποία έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά, αναδείχθηκε  γηπεδούχος ομάδα ο  Α.Ο. Καραβά.

Ο κ. Μώραλης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους από τη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά,  τους παράγοντες και παίκτες των δύο ομάδων, τόνισε, ότι και ο ίδιος προέρχεται από το ποδόσφαιρο και ως Δήμαρχος παρακολουθεί στενά και ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στο πειραϊκό ποδόσφαιρο. Το κύριο πρόβλημα των ποδοσφαιρικών σωματείων – σημείωσε - είναι το πρόβλημα της έλλειψης αγωνιστικών χώρων. Έχουμε ιστορικές ομάδες – συνέχισε - όπως ο Εθνικός, που δεν έχουν στέγη και όλες οι υπόλοιπες ομάδες στριμώχνονται σε ελάχιστα γήπεδα, που δεν έχουν και τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Κάνουμε μια προσπάθεια – συνέχισε - ως Δημοτική Αρχή και με τη στήριξη, πολλές φορές, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη για να ανακαινίσουμε τα υπάρχοντα γήπεδα. Εξέφρασε την πίστη του, ότι με τις προσπάθειες αυτές, σε μερικά χρόνια, η εικόνα θα είναι καλύτερη και ίσως φτιαχτούν και καινούργια γήπεδα. Διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του πειραϊκού ποδοσφαίρου, ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά στα σωματεία. Τέλος, ευχήθηκε να γίνει ένας ωραίος τελικός.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου ευχήθηκε να γίνει ένας όμορφος τελικός και υπογράμμισε, ότι η Δημοτική Αρχή έχει πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες της  μαζί με τα πειραϊκά σωματεία για τη βελτίωση των λίγων ποδοσφαιρικών χώρων.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π., κ. Παναγιώτης Αβραμίδης δήλωσε, ότι είναι τιμή να μεταδώσει το Κανάλι 1 αυτόν τον σημαντικό αγώνα, αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός για τον Πειραιά, όπως το χαρακτήρισε. Τόνισε, επίσης, ότι η δημοτική ραδιοφωνία είναι δίπλα στις δραστηριότητες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, κοντά στον κόσμο του αθλητισμού. Τέλος ευχήθηκε να διεξαχθεί ένας όμορφος και ειρηνικός τελικός.

Ο Πρόεδρος του Α.Ο. Καραβά κ. Χρήστος Σκανδάλης είπε, ότι ο Καραβάς είναι μια ομάδα μιας φτωχής και μικρής συνοικίας του Πειραιά και υποστήριξε, ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια. Θεώρησε τιμή που συμμετέχει η ομάδα του στον τελικό με αντίπαλο τον Εθνικό - μία ιστορική Πειραϊκή ομάδα, όπως είπε - και τιμή επίσης που θα «πατήσουν» το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ευχήθηκε να διεξαχθεί ένα πολύ καλό παιχνίδι κι από το οποίο - κατέληξε  - θα διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες.

Ο αρωγός και χρηματοδότης του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κ. Αλέξανδρος Καρυδόπουλος εξέφρασε τη χαρά του, που αναδείχθηκε, γηπεδούχος ομάδα, ο Αθλητικός Όμιλος Καραβά. Μίλησε για τον Πειραιά, που όπως είπε, έχει αναδείξει τον αθλητισμό, έχει αναδείξει πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Χαρακτήρισε τον Εθνικό ως την πιο παλιά ομάδα του Πειραιά, η οποία – υπογράμμισε - λειτουργεί πολλά τμήματα. Δήλωσε την αγάπη του και την περηφάνια του για τον Εθνικό, για τον οποίο - όπως είπε - στέκεται αρωγός γιατί πιστεύει στην αθλητική ιδέα και στα ιδανικά του αθλητισμού, προσελκύοντας παιδιά στις Ακαδημίες και με αυτό τον τρόπο, τα κρατάει μακριά από τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Ο κ. Καρυδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γηπεδικό πρόβλημα του Εθνικού, που αναγκάζεται - όπως σημείωσε - να πληρώνει πέντε γήπεδα για τις ανάγκες του. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για τις δεσμεύσεις και τις πρωτοβουλίες του για τη λύση του προβλήματος. Είμαι βέβαιος – τόνισε - ότι γρήγορα θα μπορεί να υλοποιηθεί αυτό που μας έχει υποσχεθεί. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ένας αγώνας καλός και στα αθλητικά πλαίσια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης: ο γιατρός κ. Νίκος Γκαμίλης γιος του αείμνηστου Γιώργου Γκαμίλη, Προέδρου της Ε.Π.Σ.Π., στη μνήμη του οποίου διεξάγεται το Κύπελλο Πειραιά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Πειραιά της Ε.Π.Σ.Π. κ. Γιάννης Ποντίκης, ο Αρχηγός του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κ. Νίκος Κατσικοκέρης    και ο Αρχηγός του Α.Ο. Καραβά κ. Τζανέτος Μότος.

Στη διαδικασία κλήρωσης παρευρέθηκαν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Στέλιος Μπρατσόλης, ο Πρόεδρος  και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά κ. Γιώργος Ανατολάκης και κ. Γιάννης Σπάθας αντίστοιχα, η Πρόεδρος  του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κα Δώρα Ιωαννίδου, καθώς και παράγοντες και παίκτες των δύο ομάδων.