Επίκεντρο κεφιού και διασκέδασης έγινε ο Πειραιάς, καθώς μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά στο πνεύμα του Καρναβαλιού, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στην Παλαμηδίου και Παύλου Μελά και στην Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου.

Με πληθώρα δραστηριοτήτων, χορό, μουσική, φουσκωτά, διαδραστικά παιχνίδια, face painting, μαγειρική, θεατρικό παιχνίδι και σόου με Μάγο διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός.

Τα παιδιά δημιούργησαν τον δικό τους χαρταετό και τη δική τους αποκριάτικη μάσκα στα αποκριάτικα εργαστήρια. Επίσης, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους κεράσματα.

Το αποκριάτικο πάρτι στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός κορυφώθηκε με τη μεγάλη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος «48 ώρες».

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, συμμετείχε και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός Όμιλος προσέφερε εδέσματα, ενώ οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με δημιουργικές δραστηριότητες, face painting και κατασκεύασαν αποκριάτικες μάσκες.

Στην Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου, στα Καμίνια, τα παιδιά της πόλης μπήκαν στο πνεύμα του Καρναβαλιού με αποκριάτικη μουσική, χορό, ομαδικά αποκριάτικα παιχνίδια, φουσκωτά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και κατασκευή χαρταετού μινιατούρας.

Επίσης, στην Παλαμηδίου και Παύλου Μελά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με μουσική και χορό, face painting, Mega Lego και φουσκωτό παιχνίδι. Τα παιδιά δημιούργησαν ακόμη, τον δικό τους χαρταετό μινιατούρα.

 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά πλαισίωσε τις εκδηλώσεις με αποκριάτικες μελωδίες.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή, επιθυμεί να δημιουργεί τις γιορτινές ημέρες κλίμα χαράς και διασκέδασης, με εκδηλώσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, προκειμένου να περνούν καλά μικροί και μεγάλοι. Ο κ. Μώραλης, αναφέρθηκε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σωτήρος Διός με τη συναυλία του συγκροτήματος «48 ώρες» καθώς και στις αποκριάτικες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην Παλαμηδίου και Παύλου Μελά και στην Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου, λέγοντας πως πρόκειται για ευχάριστες στιγμές τις οποίες χαίρεται ο κόσμος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κάλεσε τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στον Πειραιά, επισημαίνοντας: «Τη Δευτέρα στη Φρεαττύδα θα έχουμε σαρακοστιανό φαγητό, προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παραδοσιακά τραγούδια και χορό από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια». Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να βρεθεί εκεί, να πετάξουμε χαρταετό, να ακούσουμε μουσική, να φάμε σαρακοστιανά».

Τέλος ο κ. Μώραλης, τόνισε πως με δεδομένα τα προβλήματα που έχει ο κόσμος, εκδηλώσεις σαν τις σημερινές, αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ζωή. «Χαίρονται οι δημότες και για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι θα πολλαπλασιάσουμε τις εκδηλώσεις, για να έχουμε περισσότερες χαρούμενες στιγμές σε πιο πολλές γειτονιές του Πειραιά».