Η επόμενη μέρα δεν είναι απλή για τον Ολυμπιακό, αφού καλείται να παίξει εννιά παιχνίδια έχοντας μείνει αρκετά μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας, αν και περιμένει την τελεσίδικη απόφαση για την τιμωρία που του έχει επιβληθεί. Στον Πειραιά κοιτάζουν την επόμενη μέρα και ο Όσκαρ Γκαρθία με τους συνεργάτες του πάνω σε αυτή δουλεύουν.

Ο Καταλανός τεχνικός στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και αναφέρθηκε σε μεγάλο βαθμό στο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. «Εχουμε μπροστά μας εννιά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια είναι κριτήριο για όλους. Ολοι θα κριθείτε σε αυτά. Κανένας δεν είναι σίγουρος στην ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Για αυτό όλοι σας πρέπει να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό», είπε αρχικά ο Όσκαρ Γκαρθία.

Στη συνέχεια ο 44χρονος προπονητής επισήμανε ότι στο επόμενο διάστημα όλοι κρίνονται φέρνοντας ως παράδειγμα τους Μάρτινς και Χουτεσιώτη.

«Θέλω να ξέρετε και να μην ξεχνάει κανείς ότι είμαστε όλοι σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και πρέπει όλοι να είμαστε επαγγελματίας. Σε όλα και πάντα. Δείτε τα παραδείγματα του Αντρέ (Μαρτίνς) και του Λευτέρη (Χουτεσιώτη). Είναι παράδειγμα επαγγελματισμού αυτοί οι δύο παίκτες. Δεν παίζουν πολλά παιχνίδια, αλλά κάνουν προπόνηση στο 100%, δεν παραπονιούνται ποτέ και δείχνουν ότι βάζουν πάνω από όλα την ομάδα. Είναι κι άλλοι με σωστή συμπεριφορά. Αλλά επικεντρώνομαι σε αυτούς τους δύο τώρα, γιατί είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα», ήταν τα λόγια του Γκαρθία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο 44χρονος τεχνικός επισήμανε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να βελτιωθούν ως ποδοσφαιριστές, ενώ τόνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ρίξουν τους ρυθμούς στις προπονήσεις.

«Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα, αυτό που με νοιάζει και κοιτάζω πρώτα από όλα είναι να σας κάνουμε καλύτερους παίκτες. Και μετά θα έρθουν και τα αποτελέσματα και οι τίτλοι. Αυτοσκοπός μου είναι να είμαι ευχαριστημένος εγώ από τη δουλειά που κάνω και την εξέλιξη που έχουν οι παίκτες μου μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω εάν με πάρει τηλέφωνο ένας άλλος προπονητής για κάποιον ποδοσφαιριστή μου να έχω να του πω τα καλύτερα για αυτόν.

Από την πλευράς μας, επειδή η ομάδα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, αποφασίσαμε να ρίξουμε λίγο την ένταση στις προπονήσεις. Κανονικά θα σας κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις, πιο δυνατό πρόγραμμα, όπως θα θέλαμε, αλλά αυτό δεν γίνεται με τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα», ήταν τα λόγια του Όσκαρ Γκαρθία στους ποδοσφαιριστές του.