Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε  για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά στα επτά Eιδικά Σχολεία της πόλης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα.  Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ καθώς συμμετέχει στο 32ο Διεθνές Συνέδριο Δημάρχων, εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Στις εκδηλώσεις  παρευρέθηκε  επίσης  ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Μάκης Αγγελετάκης.

Τα Ειδικά Σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι  εκδηλώσεις είναι : το  Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά,  το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο ΕΕΕΕΚ ''Άνοιξη'', το ΕΕΕΕΚ Πειραιά, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, δημιούργησαν ένα κλίμα  κεφιού και διασκέδασης. Με χαρταετούς, καπέλα,   μάσκες, σερπαντίνες,  μουσική με d.j., διασκεδαστές – κλόουν, οι αποκριάτικες γιορτές  «σκόρπισαν» χαρά και χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά, διοργάνωσε στις 8 Φεβρουαρίου, εκδηλώσεις  για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης μας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  και πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης  σε δήλωσή του τόνισε: «μέσα σε 8 μέρες επισκεφτήκαμε δύο φορές τα Ειδικά Σχολεία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας - με την προτροπή πάντα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη - να υλοποιήσουμε και να αναβιώσουμε τις μεγάλες γιορτές που υπάρχουν στη χώρα μας.»

Ο κ. Αγραπίδης έκανε λόγο για την αναβίωση της Τσικνοπέμπτης και των Αποκριών στα Ειδικά Σχολεία, γιορτάζοντας τα έθιμα και τιμώντας  την παράδοσή μας. Η προσπάθεια αυτή – εκτίμησε - η οποία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στην πλαζ Φρεαττύδας, με το  πέταγμα του χαρταετού, στέφθηκε με επιτυχία, διότι - όπως είπε - «καταφέραμε τα παιδιά αυτά να διασκεδάσουν και να ξεσκάσουν.»

Το όνειρό μας – συμπλήρωσε – ήταν  «η πρωτοβουλία μας αυτή να έχει όχι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τέλος, ο κ. Αγραπίδης συνεχάρη τα παιδιά, τους γονείς  και κηδεμόνες, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συνεργάτες του Δημάρχου για την άρτια οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων και τόνισε την ανάγκη να   συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι.

Ο  Διευθυντής του  ΕΕΕΕΚ  Πειραιά κ. Ευστάθιος Κουρούμπης, ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά, που ανταποκρίνεται στα κοινωνικά του καθήκοντα, όπως είπε,  συνεργαζόμενος  με τα σχολεία, τόνισε ότι νιώθει συγκινημένος  και συνεχάρη  τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία  πρότεινε να γίνει θεσμός.

Η Διευθύντρια του 2ου  ΕΕΕΕΚ Πειραιά κα Δήμητρα Σκλαβενίτη  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και όλους τους συνεργάτες του, γιατί όπως τόνισε, βοηθούν, στηρίζουν και συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις των Eιδικών Σχολείων.

Η Διευθύντρια του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πειραιά κα Μαρία Μαυρογιάννη   εξήρε τις προσπάθειες  του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη  και του τμήματος παιδείας για τη στήριξη  στη διοργάνωση των εξαιρετικών εκδηλώσεων της  Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς.

Η Υποδιευθύντρια του 1ου  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Αλεξάνδρα Καπέρδα, σε δήλωσή της, επεσήμανε, ότι η Αποκριάτικη γιορτή μετατράπηκε σε ξεφάντωμα, ήταν μια γιορτή για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά, που διασκέδασαν με την ψυχή τους.   Ευχαριστούμε – κατέληξε -ιδιαίτερα τον Δήμο Πειραιά για την προσφορά  και τη στήριξή του.

Η Προϊσταμένη του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πειραιά κα Βάσια Παναγιωτίδου, αφού χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Δήμου σημαντική, σημείωσε ότι τα παιδιά ήταν γεμάτα χαρά και απόλαυσαν το έθιμο της Αποκριάς, στην όμορφη αυτή εκδήλωση.