Άκρως αμφιλεγόμενες και σκοτεινές πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ιβάν Σαββίδη, με πιθανώς απροσδιόριστες συνέπειες ακόμα και για την ίδια τη χώρα μας, αναδεικνύει μέσω ενός εκτενούς αφιερώματος στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ο ουκρανικής προέλευσης ειδησεογραφικός οργανισμός με την επωνυμία «Radio Svoboda».

Πρόκειται για ένα δίκτυο με ιδιαίτερα ισχυρό στίγμα στην άλλοτε σοβιετική δημοκρατία, που, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και χρηματοδοτείται από πόρους οι οποίοι προέρχονται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Όπως γίνεται αντιληπτό, το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ό,τι αφορά την επιλογή της θεματολογίας, αλλά και τον τρόπο κάλυψής της από το δυναμικό του ομίλου.

Υπό την ομπρέλα του «Ράδιο Ελευθερία», επί το ελληνικόν, λειτουργούν, πέραν της ιστοσελίδας, ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο αλλά κι ένα ενημερωτικό κανάλι στο ΥouΤube, από το οποίο και παρουσιάζονται αποκαλυπτικά ρεπορτάζ σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Έμφαση δίνεται, μεταξύ άλλων, και σε έρευνες που άπτονται της γνωστής και διαρκούς διαμάχης Δύσης - Ρωσίας με φόντο την επιρροή της κάθε πλευράς επί ουκρανικού εδάφους. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η δημοσιογραφική έρευνα για τον επιχειρηματία από το Ροστόφ και τις... λαθραίες, όπως χαρακτηρίζονται, μεθόδους που χρησιμοποιεί προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του από την αγορά καπνού, καθώς και για τις παρελκόμενες επιδιώξεις και συνέπειες του εν λόγω εγχειρήματος.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας.