Ετσι άρχισαν όλα... Στις 19/10/2017, στις 14.00, ηµέρα Πέµπτη, την πόρτα της Εισαγγελίας ∆ιαφθοράς πέρασε η 44χρονη Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραµµατέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, γεννηµένη στη Βενεζουέλα, όπως η ίδια δηλώνει. Η γυναίκα αυτή, που είναι και σήµερα υπάλληλος της εταιρείας Novartis, κατέθεσε επωνύµως εκείνη την ηµέρα, ενώ παραµένει άγνωστο πώς και γιατί εκλήθη ως µάρτυρας από την Εισαγγελία κατά της ∆ιαφθοράς.

Κατέθεσε µάλιστα στους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη σε µια αδιάφορη κατάθεση και πριν από το ταξίδι των τριών εισαγγελέων στις ΗΠΑ. Οταν ερωτάται λοιπόν να καταθέσει τι γνωρίζει για τις παράνοµες πρακτικές της εταιρείας Novartis σχετικά µε την έγκριση, τιµολόγηση και αποζηµίωση των φαρµάκων της την περίοδο 20072015 και αν γνωρίζει αν η εταιρεία δωροδοκούσε γιατρούς για να υπερσυνταγογραφούν τα σκευάσµατα της ίδιας περιόδου, απαντάει:

«Από το έτος 2007 είµαι υπάλληλος της εταιρείας Novartis. Μέχρι το τέλος του 2016 ήµουν στο τµήµα Market Access και ειδικότερα γραµµατέας του αντιπροέδρου και επικεφαλής του τµήµατος αυτού, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος αποχώρησε τον Σεπτέµβριο του 2015, οπότε και καταργήθηκε η θέση του αντιπροέδρου και ανέλαβε επικεφαλής του τµήµατος αυτού η κ. Ιωάννα Ρούµπου.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί εκτάκτως, σήμερα, Παρασκευή, στα περίπτερα όλης της χώρας