Στο υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και κατ’ ιδίαν στην αίθουσα συσκέψεων με το πλήρωμα του «Γαύδος».

Εκεί έκανε συστάσεις ψυχραιμίας προς όλους, ενώ απευθυνόμενος στον καπετάνιο του «Γαύδος» δήλωσε «η ψυχραιμία σας είναι γενναιότητα». Αργότερα θα επισκεφθεί και το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για να ενημερωθεί για επιχειρησιακά θέματα.  

Επίσης ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στο πλήρωμα του Γαύδος ανέφερε: Δεν είναι ο ρόλος σας αποτρεπτικός αυτός είναι ρόλος τω ενόπλων δυνάμεων. Να φυλάτε τα ευρωπαϊκά σύνορα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και επαγγελματισμό, όπως κάνετε μέχρι τώρα.

Να σημειωθεί ότι ο Τσίπρας ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά από το  πλήρωμα του Γαύδος για το πως έγινε το σκηνικό στα Ίμια. Παράλληλα, στο κέντρο επιχειρήσεων ενημερώθηκε για την κατάσταση στα Ίμια και του έδειξαν σε χάρτες τι συμβαίνει. Ενημερώθηκε για μεταναστευτικό και μετά τη συμφωνία με την Τουρκία και του είπαν ότι έχουν μειωθεί σχεδόν 75-80% οι ροές από Τουρκία.