Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ του ΠΟΡΟΥ στα πλαίσια της μεγαλύτερης Ελληνικής Έκθεσης HORECA 2018 από τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας το τετραήμερο 9-12 Φεβρουαρίου. Πλήθος επαγγελματιών κατέκλυσαν το περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού», όπου παρουσιάστηκε τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11πμ το πρότυπο πρωινό του Πόρου, από μια εξαιρετική ομάδα Σέφ, Μαγείρων, Παραγωγών και εθελοντών με μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων από τα προιόντα του τόπου μας.


Γλυκά Κουταλιού, Μέλι, Λικέρ, Χυμοί, Γιαούρτια, Τυριά και Βούτυρο Τραχειάς στο περίπτερο του Πόρου.

Κατά την εισαγωγική ομιλία του στην εκδήλωση για τον Πόρο, ο εμπνευστής του Ελληνικού Πρωινού, κ. Γιώργος Πίττας, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό μέσω της συγκεκριμένης δράσης του Ξ.Ε.Ε και τη δυναμική που ο ίδιος διαπίστωσε πως έχει η Γαστρονομία του Πόρου. Ο επικεφαλής της αποστολής του Πόρου και Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης τόνισε την Στρατηγική επιλογή του Συλλόγου για την ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου, καθώς τα ποιοτικά προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις της περιοχής Πόρου-Τροιζηνίας-Μεθάνων θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Γαστρονομικού & Βιωματικού Τουρισμού που είναι η κυρίαρχη τάση της Τουριστικής Βιομηχανίας.


Μοναδικά χειροποίητα λουκάνικα πόρου

Την εκδήλωση κάλυψαν αρκετά τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ των οποίων το STAR CHANNEL, η ΕΡΤ, το EXTRA κλπ, ενώ θα δημιουργηθεί προωθητικό υλικό για τα Social Media που ετοιμάζει η Domenica Productions για τον Ε.Ε.Σ.Π.

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών έκλεψε η μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών και πρωτότυπων πιάτων και ποιοτικών προϊόντων, που προετοίμασαν και παρουσίασαν 5 Ποριώτες ειδικοί της Γαστρονομίας μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Παντελή Κουνέλη: Οι Μαγείρισσες Κατερίνα Σακελλίου και Χρύσα Τζανετοπούλου, ο Σεφ Άλεξ Παπαδόπουλος και οι Αρxιμάγειροι του Chef Club of Greece Νίκος Κουρούπης-Αγάλου και Αποστόλης Τσίκης,

 

Πολλές γλυκές και αλμυρές δημιουργίες πρωινού

Τα μοναδικά Αμυγδαλωτά Πόρου, η Λεμονάδα Λεμονοδάσους, το προζυμένιο ψωμί, τα διάφορα είδη από παξιμάδια και κριτσίνια Καλλονής, το μυρωδάτο κέικ λεμόνι, η ποριώτικη πορτοκαλόπιτα, τα «ποριώτικα καγιανά» με χωριάτικα λουκάνικα, τα μοναδικά τυριά τραχειάς, οι παραδοσιακές δίπλες πόρου και μεθάνων , αμέτρητα γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, παραδοσιακά λικέρ και μοντέρνες ρετσίνες,ρίγανη και γαλετάκι μεθάνων, βιολογικά φρούτα, λαχανικά τροιζηνίας και αλόη μεθάνων και πολλές πίτες ήταν μερικά από τα πολλά υπέροχα προιόντα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. παρέδωσε τοπικά προιόντα στον εκπρόσωπο του «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Ανδρέα Καλλιάνο για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζει ο Οργανισμός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως όλους όσους συνέβαλλαν αφιλοκερδώς στην εξαιρετικά επιτυχημένη αυτή δράση, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα νέες δυναμικότερες δράσεις εξωστρέφειας:

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
1. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΔΑΓΚΛΗ (Αμυγδαλωτά Πόρου, Λικέρ Λεμονιού, Γλυκά Κουταλιού)
2. ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αρτοσκευάσματα Καλλονής, Παραδοσιακά Γλυκά Τροιζηνίας, Παστέλι Καλλονής, Δίπλες Πόρου)
3.”ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ”/Δ.ΒΛΑΧΟΣ(Λεμονάδα από λεμόνια Λεμονοδάσους, Παραδοσιακό Γιαούρτι Τροιζηνίας, Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες)
4. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΥΣΣΟΥ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου, Τυριά Τραχειάς)
5. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου)
6. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΥΛΗ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου)
7. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΜΠΑΚΑΣ (Μέλι Ανθέων, Μέλι Πορτοκάλι και Γύρη από τον Πόρο και την Τροιζηνία)
8. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ” (Ελιές Τροιζηνίας, Κιούρλιες Τροιζηνίας, Γαλετάκι Μεθάνων, Ρίγανη Μεθάνων, Λικέρ από Ρόδι και Περγαμόντο Μεθάνων)
9.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ “Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ” (Λεμοντσέλο Πόρου, Γλυκά Κουταλιού από το Λεμονοδάσος, Μαρμελάδες με φρούτα Πόρου και Τροιζηνίας)
10. ΠΟΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΣ (Κρασιά, Αλκοολούχα Ποτά, Χυμοί, Ελαιόλαδο με λεμόνι)
11. ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΡΩΝΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΒΕΣΣΑΛΑ (Χειροποίητα σολοκατάκια με φέτα και μυρωδικά, Χειροποίητες Σοκολάτες με μυρωδικά της περιοχής)
12. ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΓΗ/ Ι.ΜΕΛΛΟΣ (Βιολογικά Φρούτα και Λαχανικά Τροιζηνίας)
13. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ (Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας)
14. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΜΠΑΚΑΣ (Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας)
15. BEST OLIVE (Χυμοί Αλόης Μεθάνων)
16. ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΠΕΛΟΥ (Ψωμί Τροιζηνίας)
17. ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ – ΦΥΤΡΑΣ (Ψωμί Τροιζηνίας)
18. ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΤΡΑΧΕΙΑΣ (Διάφορα Παραδοσιακά Τυριά Τραχειάς)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ – ΣΕΦ

19. Χρύσα Τζανετοπούλου
20. Άλεξ Παπαδόπουλος
21. Κατερίνα Σακελλίου
22. Αποστόλης Τσίκης
23. Νίκος Κουρούπης- Αγάλου
24. Γιάννης Καπασάκης
25. Παντελής Κουνέλης

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

26. Βιβή Βλαχοδήμου
27. Έφη Ταλιούρα
28. Τάσος Φιακάς (Εκπρόσωπος της ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου και υπεύθυνος του Poros Island My Guide)
29. Ιάκωβος Παπαδόπουλος

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του Δήμου Πόρου και του Κοινού Τουριστικού Οδηγού του Δήμου Πόρου και του Ε.Ε.Σ.Π. Poros Island My Guide.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

 

Πηγή: Porosnews.gr