Αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού αθλητισμού, καθώς με τα γαλανόλευκα έχει φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης τόσο ως παίκτης -και αρχηγός- το 1987 όσο και ως προπονητής το 2005. Επίσης, έχει φτάσει σε κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου και σε συλλογικό επίπεδο, με τον Παναθηναϊκό το 1996. Ο λόγος φυσικά για τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ, γέννημα θρέμμα της Νίκαιας, θα τιμηθεί από το 1ο ΕΠΑΛ της περιοχής μου ανδρώθηκε, με ένα ξεχωριστό τρόπο για την προσφορά του. Σε αυτό θα δοθεί το όνομά του, έπειτα από σχετική πρόταση των καθηγητών, η οποία έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νίκαιας - Ρέντη και η οποία πήρε το «ΟΚ» από τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Επαγγελματική εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ως κύριο σκοπό να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά, ως αυριανούς επαγγελματίες, με γνώσεις, δεξιότητες και ήθος, έτσι ώστε να έχουν βιοποριστικές ευκαιρίες στην πατρίδα μας.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νίκαιας, νιώθοντας υψηλή την ευθύνη που η πολιτεία τούς έχει αναθέσει και πιστεύοντας ότι τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν υγιή πρότυπα, αποφάσισε ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης της διευθύντριας κυρία Τζένη Γεωργαντζέλη, να δώσει στο σχολείο το προσωνύμιο “Παναγιώτης Γιαννάκης” ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αναγνώριση των επιτυχιών του μεγάλου αυτού μπασκεμπολίστα, καθώς και της προσφοράς του στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Παρότι αποτελεί μια παγκόσμια αναγνωρισμένη προσωπικότητα, κανείς δεν ξεχνά ότι όλα άρχισαν εδώ, στα ανοιχτά γήπεδα της Νίκαιας.

Την απόφαση αυτή επικρότησε με ομοφωνία των μελών του, το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Νίκαιας ? Ρέντη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και έγινε γεγονός με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου. Η τελετή απόδοσης του προσωνυμίου θα γίνει την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου (Κιλικίας και Βεροίας 2 Νίκαια)».