Παραμένω έως τις 15 Φεβρουαρίου στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναιας» ο Παναγιώτης Λιαργκόβας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν πίστευε ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο Γραφείο, «γιατί είναι δύσκολο, όταν κάνεις κριτική στην κυβέρνηση, να παραμένεις στη θέση σου».

Οι προβλέψεις του, ωστόσο, δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες, τόνισε ότι οι δανειστές είναι ικανοποιημένοι επειδή ξεπερνιούνται τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά αυτό γίνεται εις βάρος της πραγματικής οικονομίας. Εκτίμησε ότι την επόμενη διετία θα πέσει η κατανάλωση και θα επιδεινωθεί το βιοτικό επίπεδο, δεδομένου ότι το Κράτος μαζεύει φόρους κυρίως από τη μεσαία τάξη με αποτέλεσμα να φτωχοποιούνται οι Έλληνες. Συμπλήρωσε ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές, το μέλλον θα είναι μαύρο, αφού κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει.

Σχετικά με τη μετά-μνημόνιο εποχή, είπε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο, η τρόικα θα φύγει αλλά θα υπάρξει αυξημένη εποπτεία, καθώς «δεν έχουμε αποπληρώσει τα δάνεια που έχουμε πάρει κάτι που θα γίνει το 2060».

Ανέφερε πως οι αγορές θα παρακολουθούν την πορεία της οικονομίας και όταν θα γίνεται κάποιο παραστράτημα θα αντιδρούν ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού.

Κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να δουν τα διαχρονικά προβλήματα και να καθίσουν όλοι μαζί να τα λύσουν, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής με μείωση φόρων, μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο και πάταξη της φοροδιαφυγής.

 Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε: ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να εξαλειφθούν τα capital controls, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί κούρεμα καταθέσεων.

Αναφορικά με την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά είπε πως δεν θα υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. «Εμείς τα λέγαμε δύο χρόνια τώρα. Το αν το άκουσε ο κ. Τσίπρας είναι δικό του θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς είπε ότι θα συνεχιστούν καθώς έχει τεθεί συγκεκριμένος στόχος. «Εάν είχαμε αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό νωρίτερα, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο να χάνουν άνθρωποι τα σπίτια τους. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά εδώ» κατέληξε.