Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη, λόγω της γενικής απεργίας κατά της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Εξαιτίας της κινητοποίησης, "ρολά" θα κατεβάσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ στην απεργία συμμετέχουν επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ) και έμποροι (ΕΣΕΕ), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί, αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Π.Ν.Ο. - Ν.Α.Τ., με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Σημειώνεται ότι αύριο (Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου) απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί ως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας.

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.