Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, που απόψε παίζει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι Πειραιώτες, βρίσκονται πίσω από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που έχουν 46 και 44 πόντους αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός έχει 42 και μπορεί η αποστολή του να είναι δύσκολη έως το τέλος, καθώς πολλά είναι τα απανωτά και δύσκολα παιχνίδια, αλλά από τη στιγμή που στο παρελθόν έχει καταφέρει να κάνει ανατροπές, μπορεί να την κάνει και φέτος. Και αυτές οι περιπτώσεις από το 1997 και μετά, να είναι έξι.

Σεζόν 2001-02

Τρεις πόντους ήταν πίσω από την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός και την προτελευταία αγωνιστική, η ομάδα την υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ. Ήθελε μόνο τη νίκη για να την πιάσει στην κορυφή και επειδή την είχε κερδίσει με 3-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια στον Α' γύρο, θα ήταν πρώτος εφόσον επικρατούσε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-3, την τελευταία αγωνιστική επικράτησε με 5-1 του Άρη στη Θεσσαλονίκη και πήρε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Σεζόν 2002-03

Κάτι παρόμοιο με την προηγούμενη χρονιά. Ο ΠΑΟ ήταν τρεις πόντους μπροστά την τελευταία αγωνιστική. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στη Ριζούπολη και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0, περνώντας πρώτος. Στη Λεωφόρο είχε χάσει με 3-2, είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων και σφράγισε τον τίτλο μετά το 5-1 στην Ξάνθη, την τελευταία αγωνιστική.

Σεζόν 2004-05

Πάλι τρεις πόντους πίσω ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του με 1-0 στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και τα πέντε ματς που απέμεναν, ο ΠΑΟ είχε δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η ΑΕΚ έχασε από τον Ιωνικό και έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο και ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Ήταν πρώτος την τελευταία αγωνιστική, καθώς είχε κερδίσει στον Ναό τον Πανιώνιο με 3-0.

Σεζόν 2007-08

Στα πρώτα στάδια του πρωταθλήματος και μην μπορώντας να κερδίσει εκτός έδρας ο Ολυμπιακός, είχε βρεθεί έξι πόντους πίσω από την ΑΕΚ. Όμως, με αντεπίθεση διαρκείας, νίκες με τις μεγάλες ομάδες, έγινε η ανατροπή και ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Σεζόν 2011-12

Πέντε πόντους πίσω από τον ΠΑΟ βρισκόταν ο Ολυμπιακός τέτοια εποχή. Κι όμως, όχι απλά πρόλαβε, αλλά πήρε και τον τίτλο με άνεση, μετά το 0-1 στο ΟΑΚΑ, τότε που το ματς είχε διακοπεί. Οι Πειραιώτες ανέτρεψαν αυτή τη διαφορά των πέντε πόντων και η αρχή έγινε στην Τούμπα, όταν επικράτησαν με 2-0 με τα γκολ των Αμπντούν και Μιραλάς.

Σεζόν 2014-15

Πάλι πέντε πόντους πίσω ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή τη φορά από τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο μετά το 1-2 στον Ναό. Ο Θρύλος, όμως, μπόρεσε να κάνει ένα μεγάλο σερί, ο ΠΑΟΚ έχανε σχεδόν παντού εκτός έδρας και με μεγάλα σκορ από τις άλλες ομάδες, όπως πχ. από τον Αστέρα Τρίπολης και τα Γιάννενα και στο τέλος της χρονιάς, πήρε τον τίτλο άνετα, που ήταν ο πέμπτος σερί.