Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην κοπή της πίτας της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, στο Νέο Φάληρο.

Ο κ. Μώραλης, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία για όλους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θέματα καθημερινότητας, αλλά και στα  προβλήματα που αφορούν στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα. Στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι γίνεται μία προσπάθεια στην καθαριότητα, στο πράσινο και στην οδοποιία, λέγοντας πως γίνονται πλακοστρώσεις στα Δελφινάκια, στη παιδική χαρά στη Σούδα και σε άλλα. Γι’ αυτά – είπε - υπάρχει μία σχετική ικανοποίηση.

 Στο θέμα του Μικρολίμανου - τόνισε ο κύριος Μώραλης - ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, υπάρχει το κονδύλι για να γίνει αυτή η παρέμβαση και εκκρεμεί το Προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο και να υπάρξει ανάδοχος.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι το οικόπεδο του Ευαγγελισμού για το οποίο έχει ξεκινήσει μία επικοινωνία  για να γίνει αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών. Όσον αφορά στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ. προχωράει και - όπως εκτίμησε ο Δήμαρχος - πριν ολοκληρωθεί η θητεία της Δημοτικής Αρχής θα περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως ανέφερε «ο σκοπός είναι να περιέλθουν  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να γίνονται εκεί αθλητικές δραστηριότητες και να είναι ο χώρος επισκέψιμος από όλους.»

«Ολοκληρώνεται η μελέτη – συνέχισε - για την ανάπλαση της οδού Ειρήνης, πού ήταν και ένα αίτημα των κατοίκων. Η ανάπλαση περιλαμβάνει καινούρια πεζοδρόμια, νέα φωτιστικά νέα ασφαλτικά και  οι πόροι που απαιτούνται έχουν εξασφαλιστεί προφορικά.»  Θα κάνουμε - πρόσθεσε -μία ημερίδα εδώ για να παρουσιάσουμε τη μελέτη στους τοπικούς φορείς.

Μιλώντας για τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, ο κ. Μώραλης ανέφερε, πως δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «δεν έχουμε κανένα σκοπό να συναινέσουμε στη δημιουργία εμπορικού κέντρου ή νοσοκομείου.» Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος «υπήρχε μία πρόταση από την Περιφέρεια, την κα Δούρου, να δώσει 5 έως 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι ιδιοκτήτες ζητάνε 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορεί ο Δήμος να βρει για να γίνει απαλλοτρίωση. Ούτε βέβαια υπάρχουν λεφτά στα “πράσινα ταμεία”. Αυτά μπορούν να δώσουν 500 έως 700 χιλιάδες ευρώ και όχι 20 εκατομμύρια.»

 Σημείωσε δε, ότι «υπάρχει πρόταση από συλλόγους και διάφορες παρατάξεις  να ισχυροποιηθεί η θέση του Δήμου με μία νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να διασφαλιστεί, ότι δεν θα μπορεί να προχωρήσει ο ιδιώτης σε οποιαδήποτε αξιοποίηση μονομερώς. Αν και οι υπηρεσίες μας λένε  ότι είμαστε εξασφαλισμένοι εντούτοις, «αν απαιτηθεί, θα πρότεινα να πάρουμε νέες αποφάσεις για να αξιοποιήσουμε αυτό το πλαίσιο προστασίας του χώρου από τον Δήμο.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά διαβεβαίωσε ακόμη, «ότι θα γίνει το κλειστό γυμναστήριο, εντός του Γυμνασίου, μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής, εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση.» Το κλειστό αυτό γυμναστήριο – κατέληξε – «θα εξυπηρετεί μέχρι τις 3:00 μ.μ. το σχολείο και από τις 3:00 μ.μ και μετά θα φιλοξενεί σωματεία του Πειραιά, ώστε να αποσυμφορηθούν τα τρία κλειστά που έχουμε από τη χρήση  που κάνουν ο Ο.Π.Α.Ν.  και αρκετά σωματεία».

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας  παρευρέθηκαν: Ο βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς και  Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.: Αλέξανδρος Αργουδέλης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς και Στέλιος Γαϊτανάρος. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου.  Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Κούβαρης. Ο Πρόεδρος της Γ΄Δημοτικής Κοινότητας κος Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, πολλοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολύς κόσμος.