Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Novartis. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr  που επιβεβαίωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, δεν υπήρχε διάταξη για τους «προστατευόμενους μάρτυρες» με αποτέλεσμα η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη να είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει άμεσα τα ονόματα των «προστατευόμενων μαρτύρων».

Ειδικότερα, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εποπτεύει την ανάκριση για την υπόθεση της Novartis, δεν είχε δώσει την απαιτούμενη άδεια προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες που έχουν προχωρήσει σε σειρά καταθέσεων.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι μάρτυρες  ετέθησαν σε καθεστώς  προστασίας χωρίς να υπάρχει η απαιτούμε από την δικονομία διάταξη του αντιεισαγγελέα.

Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη και όπως προβλέπει ο νόμος, οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι άκυρες πράγμα που σημαίνει ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη θα πρέπει άμεσα να αποκαλύψει τα ονόματα των «προστατευόμενων μαρτύρων».

Με βάση την δικονομία η διάταξη του εισαγγελέα προκειμένου να θέσει υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων, θα πρέπει να επικυρωθεί και από τον εποπτεύοντα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να είναι έγκυρη.

Εν προκειμένου – και όπως προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές του parapolitika.gr- στην δικογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται έγγραφο με την έγκριση του αρμόδιου αντιεισαγγελέα Δημήτρη Παπαγεωργίου. Μάλιστα, σύμφωνα μεν τις ίδιες πληροφορίες ο συγκεκριμένος έμπειρος λειτουργός, έδειξε να αιφνιδιάζεται όταν διαπίστωσε ότι είχαν τεθεί υπό καθεστώς προστασίας τρεις μάρτυρες, χωρίς ο ίδιος καν να το γνωρίζει.

 

Επιβεβαίωση Αθανασίου

«Οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι άκυρες αφού η διαδικασία δεν έγινε σωστά. Λείπει η «άδεια» από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου στον οποίο όφειλε να απευθυνθεί η κ. Τουλουπάκη, για να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος σε «προστατευόμενους μάρτυρες», δήλωσε στα parapolitika.gr ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του parapolitika.gr