Μια κίνηση απλή που μπορεί να λύσει ένα βασικό πρόβλημα των φιλόζωων έκανε Δήμος Νίκαιας, δημιουργώντας ένα πάρκο αποκλειστικά για σκύλους.

Ο χώρος διαμορφώθηκε μέσα στον Δημοτικό Κήπο της πόλης και εκεί μπορούν ελεύθερα οι ιδιοκτήτες των σκύλων να τα πηγαίνουν για να την βόλτα τους και την εκτόνωσή τους χωρίς να μολύνουν πλατείες, παιδικές χαρές και πεζοδρόμια.

Δυστυχώς κάποιοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων προκειμένου να "ανακουφιστεί" το ζωάκι τους, δεν υπολογίζουν ούτε καν χώρους σχολείων και μέρη που συχνάζουν παιδιά.

 

Η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας βρίσκει λύση με ελάχιστο κόστος - όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις - και ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοικιδίων, διευκολύνοντας τους ιδιοκτήτες τους.

Σύντομα πρόκειται να δημιουργηθούν κι άλλοι αντίστοιχοι χώροι στο πρώην Νεκροταφείο της Νεάπολης και στο Ρέντη.


Όπως είπε και ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης: "Η αυτοδικία ανάμεσα σε ζωόφιλους και μη δεν βοηθάει κανένα, ο σεβασμός της διαφορετικότητας του καθενός είναι το ζητούμενο κι ελπίζω ότι αυτό θα κατανοηθεί απ’ όλους".

Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι δεν είναι απαραίτητο πάντα το τεράστιο κονδύλι και η σπατάλη αλλά οι έξυπνες ιδέες και η θέληση για να βρίσκονται λύσεις και αυτό επιβραβεύεται από τους δημότες της Νίκαας.