Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα γιορτάζουν τις απόκριες! Συναυλία, πάρτυ, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και μπόλικες δόσεις…. διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους από την Αμφιάλη μέχρι τη Δραπετσώνα.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σαββάτο 10/02  Πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο) 11π.μ.

Ελάτε να κάνουμε party!

Η κλόουν σφυριχτρούλα έρχεται στην πόλη μας!

Μουσική σε αποκριάτικους ρυθμούς, μουσικοχορευτικοί διαγωνισμοί με δωράκια στους νικητές, μαλλί της γριάς για όλους σε διάφορα χρώματα, μαγικά, παιχνίδια και πολλά ακόμα σε ένα δίωρο πάρτι για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά.

Παύλου Φύσσα  10:30π.μ.

Καρναβαλιστές του Καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές έκφρασης»

Η ομάδα καρναβαλιστών με αφετηρία τη διασταύρωση των οδών Π. Φύσσα και Λεωφ. Σαλαμίνος, μας παρασύρει σε μια ανέμελη και χαρούμενη αποκριάτικη παρέλαση για να τραγουδήσουμε παλιά αποκριάτικα τραγούδια αλλά και να χορέψουμε το γαϊτανάκι που στήνεται σε διάφορα σημεία.

Μουσικοί, ηθοποιοί, γκάιντες, κλαρίνα, κιθάρες, νταούλια, μας προ(σ)καλούν σε μια παρέλαση… αλλιώς. Εσύ θα μείνεις έξω από τον χορό;

Κυριακή 11/02

Πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας 11π.μ.

Αποκριάτικο παιχνίδι

Επειδή οι απόκριες θέλουν… τα παιχνίδια τους, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κερατσινίου-Δραπετσώνας στήνει στο αίθριο του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας μία παιχνιδούπολη. Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια, κατασκευάζουμε χαρταετούς και μάσκες, στήνουμε γαϊτανάκια και βέβαια χορεύουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς

Σαββάτο 17/02

Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού 11π.μ.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι» σας καλούν να ανακαλύψετε μέσα από ένα μαγικό ταξίδι με δοκιμασίες… κάθε είδους το Χαμένο Θησαυρό του ξακουστού κλέφτη Αλή Μπαμπά! Μυστικοί κώδικες, ξεχασμένες γλώσσες και πολύ μυστήριο…

Θ΄ ακολουθήσει πάρτι στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας. Δηλώστε συμμετοχή στη σελίδα της Ένωσης Κρητών στο facebook!

Κυριακή 18/02

Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή, πλατεία Κύπρου 8μ.μ.

Κι όμως υπάρχει χαρά!

Το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που είναι από εξωτικό χαρμάνι μας παρασύρει σε ξέφρενους, γεμάτους πάθος ρυθμούς, με τραγούδια από το καινούργιο της single «Στην Τρούμπα στην Καστέλλα», τραγούδια του Πλέσσα και της Γιοβάνας και λαϊκά κομμάτια.

Καθαρά Δευτέρα 19/02

Γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα, πετάμε τον χαρταετό σε δύο μεγάλα πάρκα τους δήμου μας, με άφθονη παραδοσιακή λαγάνα και χαλβά, μουσική, τραγούδι, γλέντι και χορό.

Πολυχώρος Λιπασμάτων 10π.μ.

Πάρκο Σελεπίτσαρι 10π.μ.