Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 07-02-2018 στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ του Αναπληρωτή Πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ. Μίλαν Φίσερ, Τσέχων Επενδυτών και εκπροσώπων του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Καραγιάννη, της Προέδρου Δ.Σ., κας Δέσποινας Μπιστίνας, του Αντιδημάρχου, κου Βασίλη Παντελή, του Προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, κου Αργύρη Οικονόμου, της Προέδρου της Τ. Κ. Λουτροπόλεως Μεθάνων, κας Δήμητρας Ψυχογυιού, του Δ.Σ. κου Σπύρου Παπαιωάννου, και του μέλους του Τ.Σ. της Λουτρόπολης, κου Χρήστου Γκουνταρόπουλου.

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον έδειξαν οι Τσέχοι Επενδυτές για τις Ιαματικές Πηγές των Μεθάνων, αναφέροντας ότι είναι η πρώτη τους επιλογή έναντι των λοιπών Ιαματικών Πηγών της Ελλάδος.

Πρότειναν ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Σύγχρονης Λουτροθεραπείας με την κατασκευή Ξενοδοχειακής Μονάδας.

Επίσης έδειξαν ενδιαφέρον και συζήτησαν για την δυνατότητα Αξιοποίησης και Εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της Υφιστάμενης Μαρίνας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Τσέχους Επενδυτές για το Επενδυτικό ενδιαφέρον τους και τους επισήμανε ότι είναι μεγάλη προτεραιότητα για τον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων η Αξιοποίηση των Πηγών με σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου κατ’ επέκταση την οικονομική τόνωση και ανάπτυξή της.

Επίσης αναφέρθηκαν τα δυνατά σημεία της περιοχής που μπορούν να αξιοποιηθούν όπως : Μαρίνα, κτήριο ΚΛΑΠ, Ηφαίστειο και Αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Ακολούθησε και ξενάγηση στους χώρους των Ιαματικών Πηγών.