Ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» της Novartis; Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται για τα τρία πρόσωπα- σκιά, προς το παρόν, που με τις μαρτυρικές τους καταθέσεις έχουν βάλει μπουρλότο στο πολιτικό σκηνικό, παρά τα κενά τους σ’ αυτές.

Σκιαγραφώντας το προφίλ των ανθρώπων που εμφανίζονται ως οι «προστατευόμενοι μάρτυρες», μέσα από τα όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι στις καταθέσεις τους, η «Κελέση», ο «Σάραφης» και ο «Αναστασίου», φαίνεται ότι είναι πρόσωπα που όπως αποκάλυψε και ο κ. Πολάκης εργάζονταν στην εταιρεία.  

 Οι αναφορές τους στην καθημερινότητα και στις συνήθειες του αντιπροέδρου της εταιρείας κ. Φρουζή, δείχνει ότι ήταν άνθρωποι που καθημερινά είχαν επαφές μαζί του και πολύ κοντά του. Πρόκειται όντως για μια γυναίκα και δύο άνδρες, όσον αφορά την ταυτότητά τους, η οποία υποτίθεται ότι είναι μόνο γνωστή στις δικαστικές αρχές, αλλά φαίνεται ότι τους γνωρίζουν όλοι στο Υπουργικό Συμβούλιο, και εφόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί τους τότε εκτιμάται ότι ανήκουν στο άμεσο περιβάλλον του αντιπροέδρου και σίγουρα συνεργάστηκαν μαζί του.

Είχαν πρόσβαση όχι μόνο στην αλληλογραφία του, αλλά και στην… ατζέντα των ραντεβού του.

Η «Κελέση» φέρεται να είναι εκείνη που έχει άμεση πρόσβαση στο «ημερολόγιο» και στην ατζέντα των ραντεβού του κ. Φρουζή, καθώς αναφέρει ημερομηνίες και συγκεκριμένες ώρες που έγιναν συγκεκριμένα ραντεβού.

Ο δε «Σαράφης» είναι ένας άλλος άνθρωπος του κοντινού περιβάλλοντος του κ. Φρουζή, ο οποίος είχε πρόσβαση ή φρόντισε να έχει στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του αντιπροέδρου της NOVARTIS. Είναι άλλωστε ο μάρτυρας που αναφέρει συγκεκριμένες ημέρες και ώρες από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κ. Φρουζή.   Είναι επίσης αντιληπτό ότι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» δεν έχουν σχέση και γνώσεις με την τιμολόγηση φαρμάκων και γενικά με την στρατηγική του φαρμάκου.