O Δήμος Πειραιά τέλεσε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση, για τα 63 θύματα – σμηνίτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς - του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν από 27 χρόνια.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων, καθώς και συγγενών των θυμάτων, μπροστά  στο μνημείο των πεσόντων, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Τιμές απέδωσαν άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πειραιά τιμά τους 63 πεσόντες αεροπόρους που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα με το C -130 στις πλαγιές του όρους Όθρυς, για να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη της θυσίας τους εν ώρα καθήκοντος.

Αναφερόμενος στους συγγενείς των θυμάτων ευχήθηκε να μην ξαναζήσει καμία οικογένεια μια τέτοια τραγική στιγμή.

Χαρακτήρισε το δυστύχημα ως τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία με στρατιωτικό αεροσκάφος και μια μαύρη επέτειο για την Πολεμική μας Αεροπορία.

Προέτρεψε «ο χαμός των 63 αξιωματικών μας, οι οποίο υπηρέτησαν με συνέπεια και αφοσίωση την Πατρίδα, να αποτελέσει για όλους μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, παράδειγμα αυταπάρνησης, αλλά κυρίως ενότητας και ομοψυχίας. Η ιστορία μας έχει δείξει -  συνέχισε -  ότι μόνον όταν είμαστε ενωμένοι απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα, μπορούμε να τα ξεπερνάμε.»

Τέλος τόνισε «να μην ξεχνάμε, τον καθημερινό αγώνα, που δίνουν, καθημερινά στους αιθέρες, οι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για να προασπίσουν τον εναέριο χώρο και την τιμή της χώρας μας. Και τους είμαστε όλοι ευγνώμονες».

Στεφάνια κατέθεσαν :

-Εκ μέρους  του Δημάρχου  και του Δήμου Πειραιά, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

-Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας.

-Εκ μέρους του Προέδρου  της Βουλής των Ελλήνων, ο  Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, κ. Θεόδωρος Δρίτσας.

-Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος, κ. Θεμιστοκλής Μπουρολιάς

-Εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α. ο Σμήναρχος ε.α. κ. Γεώργιος Μαριόλης, αν. Αντιπρόεδρος.

-Εκ μέρους  του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών των 63 Θυμάτων του Αεροσκάφους  C-130, η κα Ελένη Θεοχάρους.

-Εκ μέρους  του Πανελλήνιου Συλλόγου Πεσόντων Αεροπόρων, η Γενική Γραμματέας κα Στυλιανή Τζωρτζακάκη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης: η Βουλευτής κα Ελένη  Σταματάκη. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Νίκος Κούβαρης και Ηλίας Κατσαφάδος. Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων   και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.