Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο "Ε. Βενιζέλος".


 
Ο κ. Μώραλης σε χαιρετισμό του, τόνισε:

"Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με προσωπικές επιτυχίες στον καθένα ξεχωριστά, υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Είναι χαρά να βρίσκομαι μαζί σας. Εύχομαι καλή επιτυχία στις πολλές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας. Είστε μια σημαντική Ομοσπονδία για τους Κρητικούς. Ξέρετε, υπάρχουν κάποιοι μη Κρητικοί οι οποίοι αγαπούν ενδεχομένως την Κρήτη, περισσότερο από τους Κρητικούς.

Δεν βάζω τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία, αλλά όπως έχω ξαναπεί, χωρίς να έχω καμία σχέση με την Κρήτη, ούτε εγώ, ούτε η σύζυγός μου, έχω παντρευτεί και έχω βαφτίσει το πρώτο μου παιδί στην Κρήτη. Εκτιμώ τους ανθρώπους, τα έθιμα, τις γεύσεις, τη μουσική, τον τόπο και έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη.

Επίσης, είναι χαρά για τον Πειραιά, που με τις παραχωρήσεις που άκουσα του κ. Βαρδινογιάννη με το πλοίο της ΑΝΕΚ, γίνονται στην πόλη μας κατά κόρον όλες οι πίτες και εκδηλώσεις των Κρητικών. Είναι πολύ ευχάριστο. Οι δεσμοί άλλωστε της Κρήτης με τον Πειραιά, είναι γνωστοί σε όλους σας. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα και την πόλη. Πιστεύω όμως ότι ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και του χρόνου να είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι στην αντίστοιχη εκδήλωση. Σας ευχαριστώ".