Ούριος άνεμος πνέει πλέον για τη γαλάζια οικονομία στο λιμάνι του Πειραιά μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 Όπως ανέφερε σε δήλωση του και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης το γεγονός ότι θα χρηματοδοτηθεί η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Πειραιά για τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη και συνέχισε τονίζοντας πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να υιοθετούνται οι προτάσεις του Δήμου Πειραιά για τη γαλάζια ανάπτυξη, αφού η στρατηγική αυτή,  αποτελεί βασικό πυλώνα για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας».

 Ο κ. Μώραλης στάθηκε ιδιαίτερα και στην προσπάθεια που κάνει η παρούσα δημοτική Αρχή ώστε  η πόλη να συνδεθεί ξανά με τη θάλασσα και το λιμάνι της, αναφέροντας πως «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, κινούμαστε με μεθοδικότητα και σταθερά βήματα, έτσι ώστε ο Πειραιάς να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη γαλάζια ανάπτυξη, αφού θεωρούμε ότι πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα, ιδιαίτερα όταν στηρίζεται σε καινοτόμες ιδέες νέων ανθρώπων. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον κ. Κόκκαλη και την ομάδα του οι οποίοι σχεδίασαν το Κέντρο, σε συνέχεια των προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό και να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, που υιοθέτησαν την πρότασή μας και προχώρησαν σε χρηματοδότηση» κατέληξε