Την παραίτησή του από την προεδρία του Ποσειδώνα Πόρου, κοινοποίησε σήμερα ο Κων/νος Γκιών, καταγέλλοντας την συνεχιζόμενη “πολιτική” της ΕΠΣ Αργολίδας, με στόχο την εξόντωσή του, επειδή στις εκλογές της Ένωσης τάχθηκε με τον αντίπαλο υποψήφιο.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι σε 14 αγώνες του έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1.450 ευρώ (και αναμένονται κι άλλα), του έχουν δοθεί σε βάρος του 3 πέναλτι και 4 αποβολές.

Τέλος, τονίζει πως η παραίτησή του ελπίζει “να σηματοδοτήσει μια νέα πολιτική της ΕΠΣΑ προς τα σωματεία της Αργολίδας και να σταματήσει, πλέον, η τακτική της εκδίκησης που ακολουθείται μέχρι σήμερα.”

Η επιστολή παραίτησης του Κ.Γκιών:

Παραίτηση Κων./νου Γκιών- προέδρου ΑΟ Ποσειδώνα Πόρου

ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Κοιν.:1.ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ, 2. ΕΠΣ Αργολίδας, 3.Ηλ. και έντυπο Τύπο, 4.ΓΓΑ, 5. ΕΠΟ

Φίλοι συνεργάτες
Με λύπη μου σας ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την θέση του προέδρου του σωματείου μας, του Ποσειδώνα Πόρου.
Τα τέσσερα χρόνια άριστης συνεργασίας μας για την αναβάθμιση του Ποσειδώνα που απέδωσαν καρπούς, όπως η άνοδος της ομάδας στην Α1 κατηγορία με ντόπιους ποδοσφαιριστές, η ίδρυση ποδοσφαιρικής ακαδημίας, η αθλητική και πολιτιστική δράση του Ποσειδώνα δεν στάθηκαν αρκετά για να αλλάξω την απόφασή μου η οποία είναι αμετάκλητη και δεν έχει σχέση με σας και την ομάδα μας.

Ο μοναδικός λόγος που με οδήγησε σ’ αυτή μου την απόφαση είναι η εχθρική στάση της ΕΠΣ Αργολίδας απέναντι στο σωματείο μας.
Το προεδρείο της ΕΠΣΑ συνεπικουρούμενο και από μερίδα διαιτητών έχει κάνει τρόπο ζωής να δημιουργεί όχι μόνον αγωνιστικά προβλήματα με καθοδηγούμενες απαράδεκτες διαιτησίες, με αποβολές ποδοσφαιριστών και σφαλτσοσφυρίγματα, αλλά παράλληλα έχει επιδοθεί σ’ εναν οικονομικό πόλεμο σε βάρος του Ποσειδώνα, “φορτώνοντας” με εξοντωτικά πρόστιμα το ερασιτεχνικό σωματείο μας.

Από τους 14 αγώνες που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα η ομάδα μας στην Α1 κατηγορία, τους πέντε (εντελώς τυχαία) έχει διαιτητεύσει ο κος Τσιτουρίδης (εντελώς τυχαία , χάσαμε τους τέσσερις εξ αυτών, είχαμε δυο πέναλτι και μια αποβολή). Από δυο αγώνες διαιτήτευσαν οι κ.κ.Νενεκούμης, Μανούχος (δύο κόκκινες και ένα πέναλτι), Καπετάνιος (μια κόκκινη) και από έναν οι κ.κ.Αθανασόπουλος και Ρατσιάτος.
Καλύτερη διαιτησία έκανε ο κ.Ρατσιάτος (για την ιστορία, χάσαμε τον αγώνα με 4-0 από την Κοιλάδα).

Όσες κόκκινες και όσα πέναλτι έχουν δοθεί σε βάρος μας σ’ αυτούς τους 14 αγώνες δεν έχουμε λάβει τα τέσσερα τελευταία χρόνια που είμαστε στο τιμόνι του Ποσειδώνα.
Αφού η ΕΠΣΑ βλέπει ότι δεν μπορεί να “κτυπήσει” αγωνιστικά το σωματείο μας, παρ’ όλες τις εχθρικές διαιτησίες, επιχειρεί με την πολιτική προστίμων, να προκαλέσει την οικονομική εξόντωση του σωματείου μας. Ενός σωματείου που δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό φορέα και συντηρείται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών του. Ένα σωματείο που έχει πολλαπλάσια έξοδα, συγκριτικά με τα άλλα σωματεία της Αργολίδας, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αφού είναι υποχρεωμένο να αγωνίζεται τους μισούς αγώνες στο Ναύπλιο ή το Άργος που κάθε εκτός έδρας αποστολή του στοιχίζει περί τα 500 ευρώ και κάθε εντός έδρας περί τα 300 ευρώ (αφού μόνο τα έξοδα διαιτησίας είναι 180 ευρώ). Αντί λοιπόν η ΕΠΣΑ να βρεί τρόπο να μας βοηθήσει οικονομικά (όχι δωρίζοντάς μας ένα ποδήλατο), προσπαθεί με πρόστιμα να επιδεινώσει την οικονομική μας θέση και μάλιστα σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα τα μέχρι στιγμής πρόστιμα που μας έχουν επιβληθεί είναι τα παρακάτω:

Πρόστιμο 150 ευρώ, γιατί ο υποφαινόμενος στον αγώνα Μπουμπουλίνα-Ποσειδώνας έδωσε τεχνικές οδηγίες στην ομάδα του. Η ΕΠΣΑ είχε λάβει απολογητικό υπόμνημα από εμένα, το οποίο δεν έλαβε υπ’ όψιν της. Την παρατήρηση έκανε ο διαιτητής κος Μανούχος.
Πρόστιμο 300 ευρώ γιατί φίλαθλος εξύβρισε τον κο Μανούχο. Ο φίλαθλος είναι 10χρονος, με πατερίτσες. Υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται το όλο σκηνικό. Το περιστατικό αναφέρθηκε στο απολογητικό υπόμνημα του συλλόγου, το οποίο όμως αγνόησε ως συνήθως η ΕΠΣΑ και συνέχισε την προσφιλή τακτική της, αυτή των προστίμων.
Πρόστιμα 1000 ευρώ, για απουσίες προπονητή. Παρά το υπόμνημα που έστειλε ο προπονητής μας κος Σταύρου, ο οποίος ανέφερε ότι μόνο δυο φορές απουσίασε. Τα πρόστιμα επεβλήθησαν και η άποψή του αγνοήθηκε.
Επίσης αναμένουμε κι άλλα πρόστιμα για την μη πρόσληψη προπονητή μετά την παραίτηση του κου Σταύρου. Αν και ήρθαμε σε επικοινωνία με δυο ντόπιους προπονητές, αυτοί αρνήθηκαν να συνεργασθούν, με την αιτιολογία ότι “σας έχει προγραμμένους” η ΕΠΣΑ και δεν επιθυμούμε συνεργασία μ’ ενα καταδικασμένο σωματείο. Στην συνέχεια ζητήσαμε και μας έστειλε κατάσταση προπονητών ο Σύνδεσμος Προπονητών για να επιλέξουμε κάποιον. Όποιος ασχολείται όμως με το ποδόσφαιρο γνωρίζει πολύ καλά ότι η σχέση προπονητή- ομάδας, έχει πολλές ιδιαιτερότητες, αλλοιώς είναι ένα συνοικέσιο που οδηγεί σε γάμο και γρήγορα σε διαζύγιο.

Όπως λοιπόν διαφαίνεται αυτή η πολεμική και η αδιάλλακτη στάση της ΕΠΣ Αργολίδας δεν έχει σταματημό και όλο αυτό το βάρος, όχι μόνο το οικονομικό, αλλά περισσότερο το ηθικό δεν μπορώ να το αντέξω.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ θέλοντας να κτυπήσει εμένα γιατί είχα το θάρρος ανοικτά να ταχθώ υπέρ της υποψηφιότητας του κου Μαντζούνη στις αρχαιρεσίες της Ένωσης, βιαιοπραγεί εναντίον του Ποσειδώνα. Αλλά ο Ποσειδώνας, καθώς και τ΄άλλα σωματεία της Αργολίδας δεν είναι μαγαζιά, αλλά σύλλογοι που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για δραστηριότητα των νέων της περιοχής τους. Δεν “κτυπά” λοιπόν, εμένα ο κος Σιδέρης, αλλά στο πρόσωπό μου εκδικείται τα 50 παιδιά που γυμνάζονται στον σύλλογό μας και τα πολλαπλάσια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σ’ όλη την Αργολίδα.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στον αντικαταστάτη μου να συνεχίσετε το έργο που έχουμε ξεκινήσει στον Ποσειδώνα και η παραίτησή μου να σηματοδοτήσει μια νέα πολιτική της ΕΠΣΑ προς τα σωματεία της Αργολίδας και να σταματήσει, πλέον, η τακτική της εκδίκησης που ακολουθείται μέχρι σήμερα.

Κώστας Γκιών
Τ.Πρόεδρος ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πόρου

 

Πηγή: porosnews.gr