Την ανάγκη να μην ξεχάσει η Ελλάδα τους ήρωές της και να τους τιμά καθημερινά επεσήμανε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα ο Χρήστος Ρουμελιώτης, χειριστής ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Ρουμελιώτης, βαθιά συγκινημένος από την σημερινή επέτειο για την χώρα μας, μίλησε για τον εκπαιδευόμενό του και ήρωα των Ιμίων, Έκτορα Γιαλοψό. Ο Χρήστος Ρουμελιώτης, ήταν και ο άνθρωπος που ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να ανακοινώσει στην μητέρα του Έκτορα, το ηρωικό θάνατο του γιού της.

«Από τότε ούτε εγώ ούτε και εκείνη μπορεί να συνέλθει. Την συναντώ και θυμάμαι πάντα εκείνη την στιγμή. Ξέρω ότι ακόμη ζει σε ένα δωμάτιο που είναι γεμάτο από αναμνηστικά του Έκτορα», ανέφερε και υπογράμμισε συγκινημένος: «Κάθε φορά βλέπω στα μάτια της ένα τεράστιο «γιατί».

Δεν κατάφερα να της το απαντήσω, ούτε το δικό της «γιατί» ούτε το δικό μου, γιατί κι εμένα με βασανίζει».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε επίσης «Από το 1821 μέχρι και σήμερα υπάρχουν δύο βιβλία, το ένα των ηρώων και το ένα των προδοτών .Ας αποφασίσουν οι Έλληνες σε ποιοι βιβλίο θέλουν να μπουν κάνοντας μικρές πράξεις για την πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ήρωές μας.