O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην κοπή της πίτας του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Ο κ. Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία για όλους.

Συνεχάρη την Πρόεδρο κα Παλούμπη και το Διοικητικό Συμβούλιο για τον απολογισμό και για τον προγραμματισμό του 2018 στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Εξήρε τη σημασία της λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο - όπως είπε - κοσμεί και τιμά την πόλη μας. Ο Δήμος Πειραιά παρόλο που δεν έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες – συνέχισε - υποστηρίζει το Ναυτικό Μουσείο με την εγγραφή στον προϋπολογισμό ενός ποσού, το οποίο θα διπλασιαστεί εάν πάρουν οι παραλιμένιοι Δήμοι χρήματα από τη λειτουργία του λιμανιού.

Το Μουσείο – πρόσθεσε - έχει ανάγκη την ολοκλήρωση των μελετών και την επέκταση του κατά 1.000 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να μπορεί να βελτιώνεται και να εκσυγχρονίζεται.

Όπως υποστήριξε, ο Πειραιάς είναι η φυσική του έδρα, «δεν μπορεί -  συμπλήρωσε - να φανταστεί κανείς το Ναυτικό Μουσείο κάπου αλλού, μακριά από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, μακριά από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, μακριά από τη φυσική έδρα της Ναυτιλίας».

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως ο Δήμος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης είναι σε άμεση συνεννόηση με την Πρόεδρο, ώστε και η Περιφέρεια να κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός  για το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρίνα Ζέας, που αν και δεν εισπράττει ο Δήμος βάσει της υπάρχουσας σύμβασης ανταποδοτικό τέλος για τη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της πόλης, παρόλα αυτά υπάρχει καλή συνεργασία και στήριξη σε πολλά επίπεδα, όπως γίνεται και με το Ναυτικό Μουσείο».

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν: o  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου και κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης. Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος