Κοινή εθνική γραμμή, αναζητεί απελπισμένα ο Αλέξης Τσίπρας, για το θέμα της ονομασίας του Σκοπιανού, προβαίνοντας την τελευταία στιγμή σε πρωτοβουλίες, οι οποίες έπρεπε να είχε αναλάβει εδώ και καιρό.

Μετά το μπαράζ των συναντήσεων που είχε χθες με τους υπουργούς του, αλλά και με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, ο οποίος επιμένει στο όχι στον όρο Μακεδονία στην ονομασία και φαίνεται ότι προκαλεί ισχυρούς κλυδωνισμούς στον κυβερνητικό σχηματισμό, αλλά και μετά την ενημέρωση στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Τσίπρας, βλέπει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι συναντήσεις αυτές θα διεξαχθούν όπως φάνηκε από χθες σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα. Η θετική απάντηση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόκληση του Τσίπρα, δεν εξασφαλίζει και την συναίνεσή του, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει την αρχική του γραμμή ότι είναι αργά για οποιαδήποτε ενημέρωση.

Άλλωστε όπως έγινε γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως πρόθεση αύριο το πρωί στις 10.00 που θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου να εκτελέσει απλά το θεσμικό του καθήκον.

Από την πλευρά τη Φώφη Γεννηματά, παρά την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα συναντηθεί στις 12.30 το μεσημέρι αναμένεται να επιμείνει στην πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών καθώς θεωρεί ότι ασκεί εν κρυπτώ και μυστική διπλωματία και ότι δεν εξασφαλίσει καμία συναίνεση μέσα στην κυβέρνηση του.