Ο κλαρινίστας Θανάσης Βασιλόπουλος στο ιστορικό θέατρο «ΠΑΛΛΑΣ» της Βουκουρεστίου προτείνει τη μουσική σύζευξη ανατολής και δύσης, παντρεύοντας το παραδοσιακό κλαρίνο με τους κομψούς ήχους των αμερικάνικων musicals και soundtracks.

Στο μαγικό αυτό ταξίδι, η συνοδεία των οργάνων από το συμφωνικό σύνολο “Foux ensemble” υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ζαχαρίου, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ονειρικής μουσικής αναδρομής, εξυψώνοντας έτσι τον αέρινο ήχο από το κλαρίνο του Θανάση Βασιλόπουλου.


Η ερμηνεία των τραγουδιών τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, επιλέχτηκε να γίνει από ανθρώπους που έχουν γευτεί και έχουν πρωταγωνιστήσει στο σανίδι του θεάτρου. Έτσι, οι Θανάσης Αλευράς, Μπέσυ Μάλφα, Μέμος Μπεγνής και Τάνια Τρύπη, αναλαμβάνουν αυτή τη φορά με τη φωνητική και όχι την υποκριτική τους ικανότητα, να μας μαγέψουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως εδώ και χρόνια εντυπωσιάζουν κερδίζοντας τις κριτικές του κοινού, για τις ερμηνευτικές τους δεξιότητες.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, το εμβληματικό My way του Frank Sinatra, αποκτά μια μοναδική ταυτότητα από τον ιδιότυπο ήχο του Θ. Βασιλόπουλου.

Θα παιχτούν διασκευασμένα ορχηστρικά αλλά και θα ερμηνευτούν τραγούδια, όπως το βραβευμένο με Oscar Chariots of fire, το αισιόδοξο La vita e bella, το θεατρικό Memories, το μυθικό και επίσης βραβευμένο με Oscar The Godfather, το Singing in the rain, η μελωδία της Φαίδρας, το Χάρτινο το φεγγαράκι και άλλα.

Μια παράσταση στην οποία ο Θανάσης Βασιλόπουλος «επαναπροσδιορίζει» αγαπημένες μελωδίες, χορογραφώντας τις νότες για να ζωγραφίσουν τον αέρα. Η φαντασία… είναι υπόθεση ελληνική, όπως λέει και ο ίδιος.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης
Ενορχήστρωση / Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Πληροφορίες:
Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5 / Αθήνα / Τηλ.: 2103213100

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 - Ώρα έναρξης: 21:00