Στο Κ.Ε. Πόρος θα πραγματοποιηθεί η προπαίδευση της σειράς 2018 Α΄ ΕΣΣΟ των νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού τον Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 19.1.2018, η προπαίδευση επιστρέφει μετά από χρόνια στον Πόρο, έπειτα από τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από μέρους του, σε εφαρμογή της σχετικής ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εξέλιξη αυτή, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, αποδεικνύει την κακοπιστία όσων καταλόγιζαν στην δημοτική αρχή αδράνεια για το θέμα και πλέον ανοίγει το δρόμο, ώστε το θέμα του Κ.Ε. Πόρος να συζητηθεί εφ’ όλης της ύλης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, κάποια σαιτς που εξειδικεύονται στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας, ασκούν έντονη κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου, κάνοντας λόγο για δώρο προς την τοπική κοινωνία, κόντρα στις γενικές περικοπές που γίνονται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόρου, ανεξάρτητα από το αν η προπαίδευση επανέλθει σε πιο μόνιμη βάση ή όχι, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αιτηθεί αρκετά πράγματα από το Πολεμικό Ναυτικό προς όφελος του Δήμου, ώστε η κοινωνία να επωφεληθεί από τις αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις που πλεονάζουν στο στρατόπεδο.

Ο κ. Δημητριάδης αποκάλυψε πως το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι σήμερα αρνείται να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα επισκευής του γηπέδου από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως πλέον ήρθε η ώρα να φέρει στο Δ.Σ. την εμπεριστατωμένη πρότασή του για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΠΝ από την οποία θα επωφεληθεί η τοπική κοινωνία του Πόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της προπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό επισκεπτήριο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Πηγή:porosnews.gr