Αποτελεί κοινό μυστικό σε τραπεζίτες, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες της πιάτσας ότι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση, από τις πρώτες κιόλας ημέρες που κέρδισε τις εκλογές, ήταν η εξουδετέρωση του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν διάφορες ενέργειες, ενώ, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η ιστορία με τον σταθμό έμοιαζε με εμμονή, αφού σε όλες σχεδόν τις επαφές με τους τραπεζίτες ο ένοικος του Μαξίμου σχεδόν μονότονα έλεγε: «Δεν νομίζω να πετάξετε σωσίβιο στο Mega…». Οι ασφυκτικές πιέσεις, σε συνδυασμό με την εξουδετέρωση των πρώην βασικών μετόχων του καναλιού, κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη, είχαν ως συνέπεια να οδηγηθεί σε αδιέξοδο το πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι.

Παρά ταύτα, ακόμη μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, θέλοντας σε κάθε περίπτωση να μπει λουκέτο στο Mega. Γι’ αυτό και, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, πιέζει προς την κατεύθυνση να «πέσει μαύρο» περί τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως προβλέπει η προκήρυξη βάσει της οποίας διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός. Πέραν τούτου, στο Μαξίμου φοβούνται ότι στο παρά πέντε μπορεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους κ. Βαρδινογιάννη Μαρινάκη.

Γι’ αυτό αφήνουν να εννοηθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιχειρήσουν να κατεβάσουν σχήμα υπό τον ισχυρό άνδρα της 24Μedia, Δημήτρη Μάρη. Στο μεταξύ, «παρών» και όχι παρατηρητής των εξελίξεων, αλλά έτοιμος να αναλάβει ευθύνες που αφορούν λειτουργικά έξοδα, δηλώνει στους εργαζομένους του Mega ο μεγαλομέτοχος της Τηλέτυπος Α.Ε., Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ημέρες μετά την απόφαση των εταίρων να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης στο ΕΣΡ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Β. Μαρινάκης δήλωσε με νόημα ότι «είμαστε στην παράταση, αλλά το ματς δεν έχει τελειώσει ακόμη», και επιβεβαίωσε, ενώπιον των εκπροσώπων των εργαζομένων του σταθμού, που τον συνάντησαν το απόγευμα της Τρίτης, το ζωηρό ενδιαφέρον του για το κανάλι. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους εν λόγω εκπροσώπους, ο γνωστός εφοπλιστής θέλησε να τους ενημερώσει για το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει για το Μega από τη στιγμή που αναδείχθηκε υπερθεματιστής στη διαδικασία εκκαθάρισης των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης κατέστησε σαφές ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει συνεισφέρει 800.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι δαπάνες των δικηγορικών γραφείων που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τις διαδικασίες, προκειμένου το κανάλι να είναι έτοιμο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Επίσης, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού.

Η εκτίμησή του για τον διαγωνισμό των αδειών είναι ότι «θα καταπέσει στο ΣτΕ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί πιέσεις στις τράπεζες, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα στηρίζει το κανάλι, παρά τις αντιξοότητες.

Ο ιδιοκτήτης της Alter Ego τόνισε πως ο Ιβάν Σαββίδης μεταβίβασε τις μετοχές του και υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει «αν αυτό είναι σύννομο». Είπε, επίσης, πως δεν έχει ενδιαφέρον για τον ΣΚΑΪ. Εν συνεχεία, στα γραφεία του Mega πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Μαρινάκη και για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.