Σίγουρα  ο κόσμος του Ολυμπιακού που έδωσε βροντερό παρών στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα έφυγε από το γήπεδο με ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Η ομάδα αρχίζει και αποκτάει όλο και περισσότερο την ταυτότητα του Όσκαρ Γκαρθία, έστω και  αν δεν βρίσκεται πολλές μέρες στους «ερυθρόλευκους». Είναι, όμως, ξεκάθαρο το σχέδιο που έχει στο μυαλό ο Ισπανός και σταδιακά το περνάει στους «ερυθρόλευκους». Η Ξάνθη αποδείχθηκε χαμηλό εμπόδιο, παρότι πρόκειται για μία καλά δουλεμένη ομάδα.

Μαγική εικόνα ήταν το σκορ στο α’ ημίχρονο, λόγω των πολλών ευκαιριών που έχασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Με κορυφαίο παίκτη τον Φορτούνη, ο οποίος ήταν ουσιαστικός σε όλες τις ενέργειές του, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν γρήγορα, βρήκαν χώρους και από τα άκρα και από τον άξονα, αλλά ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Ο Ζίφκοβιτς είναι καλός τερματοφύλακας, όμως του έδωσαν την ευκαιρία οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου να έχει παραβιαστεί μόνο μια φορά η εστία του από την εκτέλεση πέναλτι του Ανσαριφάρντ.

Εντάξει έπαιξε ρόλο και ο παράγοντας τύχη, όπως στο σουτ του Ρομαό, που η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά μέχρι εκεί. Ο Μιραλάς άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα, αλλά είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει σε αυτό το διάστημα, ενώ Ανσαριφάρντ και Πάρντο ήταν κινητικοί και με καλές ενέργειες.

Γενικά κανείς δεν υστέρησε στο πρώτο 45λεπτο, καθώς έβγαιναν και μπακ (Φιγκέιρας, Κούτρης) με ταχύτητα στην επίθεση, ενώ Ταχτσίδης και Ρομαό έκαναν κουμάντο στον άξονα. Σισέ και Ένγκελς δεν είχαν προβλήματα στην άμυνα, όμως θα πρέπει ο Ολυμπιακός να «τελειώνει» τέτοια παιχνίδια νωρίς από την στιγμή που η ομάδα λειτούργησε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Η Ξάνθη διαθέτει ένα καλό σύνολο και αυτό έδωσε μεγαλύτερη αξία στην απόδοση του Ολυμπιακού. Και φάνηκε από την φάση που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 46’, όταν χρειάστηκε να καλύψει ο Σισέ την εστία για να μην περάσει η μπάλα την γραμμή.

Ο Ανσαριφάρντ «καθάρισε» με το δεύτερο γκολ του και όλα απλοποιήθηκαν, όπως έπρεπε. Ήρθε και η αποβολή του Κασάδο και από ΄κει  πέρα ήταν θέμα όρεξης για περισσότερα γκολ. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι… παραχαλαρώνουν οι ποδοσφαιριστές νομίζοντας ότι όλα θα είναι εύκολα και χωρίς να τρέχουν. Γι’ αυτό και η Ξάνθη έκανε μια ευκαιρία ακόμα, αλλά εκεί μίλησε και πάλι ο Φορτούνης, που έκλεψε την μπάλα και έβαλε το γκολ που δικαιούνταν.

Αυτή ήταν μια φάση βασισμένη στο πρέσινγκ με παγίδες που εφαρμόζει ο Ολυμπιακός με την έλευση του ‘Οσκαρ Γκαρθία. Μια ανάλογη είχαμε δει και στο α’ ημίχρονο στην ευκαιρία που έχασε ο Ανσαριφάρντ. Φαίνεται ότι ο Ισπανός περνάει δικά του πράγματα μέσα στο παιχνίδι, αν και έχει μικρό χρονικό διάστημα στον πάγκο του Θρύλου.

Μάλιστα, έχοντας στο μυαλό και το ματς του Κυπέλλου που έρχεται, έκανε συντήρηση κάνοντας αλλαγή τους Ρομαό και Φιγκέιρας για να τους έχει φρέσκους στην συνέχεια.

Πηγή: gavros.gr