Η Ομοσπονδία  Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Πειραϊκό Σύνδεσμο,  τίμησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με την απονομή τιμητικού διπλώματος και με την προσφορά γκραβούρας, για τις υπηρεσίες του Δήμου στην Ομοσπονδία. Ας σημειωθεί ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Σύμης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς για την τιμητική διάκριση, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να τιμάται η πόλη του Πειραιά στο πρόσωπο του Δημάρχου.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για τη στήριξη των φορέων της πόλης, λέγοντας πως πρόκειται για αυτονόητες ενέργειες,  καθώς η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να είναι κοντά στα σωματεία και στις Ομοσπονδίες. Σχετικά με τη μείωση των τελών για τα σωματεία επεσήμανε: «Μειώσαμε τα τέλη καθώς για τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες είναι μια σημαντική παράμετρος.  Όχι ότι είμαστε ένας πλούσιος Δήμος. Είμαστε ένας Δήμος, για όσους ξέρουν τα δημοτικά του Πειραιά, στα όρια της χρεοκοπίας. Είμαστε φωτογραφία της χώρας στον οικονομικό τομέα. Αλλά θεωρώ πως το να έχουν τα πολιτιστικά σωματεία ένα τέλος δεν είναι καθοριστικό για τα έσοδά μας,  ενώ για τη λειτουργία τη δική σας ίσως είναι πιο σημαντικό και γι΄ αυτό τα μειώσαμε».

Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε επίσης,  πως η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να υλοποιούνται περισσότερες συνέργειες με φορείς της πόλης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλουμε ενεργούς συλλόγους που να συμμετέχουν στα κοινωνικά και  πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Θέλουμε να συμμετέχουν στη διαβούλευση όσοι περισσότεροι μπορούν, γιατί επιθυμούμε να έχουμε μία ανοιχτή διαδικασία, μια ανοικτή διακυβέρνηση. Δεν το επιτυγχάνουμε πάντα για να είμαι ειλικρινής, αλλά προσπαθούμε». Τέλος ο κ. Μώραλης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, με  χαμόγελο και αισιοδοξία.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης, προλογίζοντας την τιμητική διάκριση του Δημάρχου Πειραιά, επεσήμανε την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας  με τον Δήμο Πειραιά.

Ο κ. Φραγκούλης τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Δήμος Πειραιά είναι   ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που μείωσε τα δημοτικά τέλη σε όλα τα φιλανθρωπικά, παροικιακά, πολιτιστικά σωματεία: «Έχουμε ζητήσει κατά καιρούς - και ντρέπομαι που το λέω - για τους δικούς μας Δήμους και Περιφέρειες, μια διευκόλυνση πάνω σε αυτό το θέμα κι είναι ο πρώτος Δήμος που το κάνει αυτό, όχι βέβαια μόνο για τα Δωδεκανησιακά σωματεία, αλλά για όλα τα σωματεία του Πειραιά. Όσοι πληρώνουν Δ.Ε.Η.  και ξέρουν τι σημαίνει θα καταλάβουν ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας».

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, επεσήμανε πως η συμμετοχή τους στην επιτροπή διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά,  είναι ιδιαίτερα τιμητική και δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του  Δήμου Πειραιά στα σωματεία.