«Πάγωσε» ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, θέλει το δημοσιογραφικό κλισέ αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα. Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν μεν στη Μόσχα, αλλά δεν κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο. Στη Μπασκόνια είχαν τουλάχιστον και ένα δεκάλεπτο. Στη Μόσχα με την Κίμκι από  το 3-5 και ύστερα κοκάλωσαν και επέτρεψαν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνει ότι θέλει. Κάκιστη και απαράδεκτη εικόνα και πάλι σε εκτός έδρας ματς. Δεν γίνεται τέτοια μετάπτωση στην απόδοσή. Έχασαν και την διαφορά από το πρώτο παιχνίδι (92-75). Τελικό σκορ 82-54 για την 19η αγωνιστική και στο 13-6 ο Ολυμπιακός στην βαθμολογία. Στο 11-8 ανέβηκε η Κίμκι. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια σε διπλή εβδομάδα (είχε 6/6 και πήγε στα 7/8) αλλά μικρή σημασία έχει.    

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η κάκιστη άμυνα του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα και η ευστοχία της Κίμκι από τα 6.75μ. επέτρεψαν συνδυαστικά να ανοίξει η διαφορά και όταν γίνεται αυτό ο Ολυμπιακός καταπίνει θάλασσα και επέρχεται πλημμύρα. Γιατί δεν ήταν μόνο το τρίποντο, έδωσε αιφνιδιασμούς, επέτρεψε να κυκλοφορεί καλά η μπάλα και να τον κτυπάει και μέσα στη ρακέτα.

MVP: Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν ο κορυφαίος για την Κίμκι αν και δεν χρειάστηκε να κάνει όσα συνηθίζει.

ΟΣΚΑΡ Β ΡΟΛΟΥ: Ο Τζένκινς όχι μόνο για το σκορ αλλά και την άμυνά του στον Σπανούλη. Πολύ καλοί και οι Τόμας και Γκιλ, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στη ρακέτα του Ολυμπιακού.  

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ριμπάουντ και τρίποντα. Μεγάλη η διαφορά αλλά και τα… κλεψίματα. Όλα  πάνω από τους μέσους όρους της.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: ΟΛΟΙ

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, που ξεκίνησε με τον Παπανικολάου πάνω στον Σβεντ και χωρίς τον Μακλίν που ένιωσε το σφίξιμο στη μέση του όταν δοκίμασε, μπήκε με ένα 3-5, με τους Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη, ωστόσο στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» χάλασαν την άμυνά τους και δέχθηκαν 3/4 τρίποντα από την Κίμκι η οποία με καλάθι του Αντερσον πάνω στον Σπανούλη έκανε ένα σερί 8-0 για το 14-5. Δεν ωφέλησε το τάιμ άουτ καθώς στη συνέχεια δέχθηκαν ακόμα ένα 7-0 σερί για το 21-5. Η Κίμκι είχε 4/5 τρίποντα, αλλά κυκλοφορούσε και καλά τη μπάλα βρίσκοντας την κατάλληλη επιλογή και βλέποντας τον παίκτη κοντά στο καλάθι (Τόμας) ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περάσει μπάλα στον Μιλουτίνοφ, τα τρίποντα δεν μπήκαν (1/4 τρίποντα-0/3 δίποντα) και όταν πόσταρε τα σουτ ήταν κοντά. Στο 7΄λεπτό κατάφερε να σκοράρει ξανά εντός παιδιάς, με τον Πρίντεζη, ωστόσο Αντερσον και Γκιλ με τρίποντο ανέβασαν τη διαφορά στο 28-10. Ο Στρέλνιεκς έδωσε λύση με το σουτ του, ωστόσο δύο φορές διάβασαν σωστά τον Πρίντεζη οι Ρώσοι και έτσι το 1οδεκάλεπτο έκλεισε με 28-14.      

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήγε με Παπαπέτρου-Γουίλτζερ στους ψηλούς στο 2ο δεκάλεπτο, με τον πρώτο να συνεργάζεται καλά με τον Στρέλνιεκς και από κοντά να κάνει το 30-19, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να ορθοποδήσουν με τίποτα. Η άμυνα πλήττονταν με κάθε τρόπο, με «πικ εν ρολ», από επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων, με τρίποντο… 40-20 από τον Βιάλτσεφ από τα 6.75μ. Επανήλθε στο παρκέ ο Σπανούλης, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα, έψαξε τρόπους να μπει μέσα, αλλά τα τελειώματά του, ιδίως από κάτω από το καλάθι ήταν άσχημα. Την ώρα που έκανε το 1/10 τρίποντα ο Τζένκινς (καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη) ευστοχούσε την επόμενη από μακριά ενώ ο Τοντόροβιτς απέναντι στον Μιλουτίνοφ έκανε το 45-21. Ο Στρέλνιεκς ήταν και πάλι αυτός που έκανε κάτι διαφορετικό, που απείλησε την Κίμκι με αξιώσεις και με γκολ φάουλ έκανε το 47-25, ωστόσο ο Ολυμπιακός πλήρωνε συνεχώς τα λάθη του. Έφαγε αιφνιδιασμό, επέτρεψε στον Σβεντ να μπει μέχρι μέσα ανενόχλητος… 2οδεκάλεπτο; 49-25.      

Το 8ο κλέψιμο της Κίμκι και το ποστάρισμα του Τόμας στον Παπαπέτρου (χωρίς σέντερ ο Ολυμπιακός), έφεραν το 51-25, ωστόσο Σπανούλης πάνω στον Σβεντ και Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό έκαναν το 51-29 αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ. Μετά από τρία άστοχα τρίποντα, ο Τζένκινς έκανε το 54-29, ωστόσο ο Σπανούλης με τον ίδιο τρόπο και ο Παπαπέτρου με φόλοου κάρφωμα έκαναν το 54-34. Φάνηκε να βγαίνει μία αντίδραση, αλλά εις μάτην… Ο Σβεντ με 5 πόντους και η Κίμκι με 10 επιθετικά ριμπάουντ (τον πλήρη έλεγχο και εκεί) ανέβασαν ξανά το σκορ σε 59-34. Ο Πρίντεζης με τον Στρέλνιεκς κάτι έκαναν ωστόσο ο Τόμας παίζοντας τον Παπαπέτρου και ο Σβεντ με ντράιβ έκαναν το 65-38 του 3ου δεκαλέπτου.  

Η διαφορά δεν άργησε να περάσει και τους 30 πόντους με την Κίμκι να φτάνει τα 11 τρίποντα και να κάνει το 72-40. Μπήκε ο Τολιόπουλος μέσα και είδαμε ένα χέρι να βγαίνει στη μπάλα και να κερδίζει την κατοχή. Ο Γουίλτζερ συνέχισε να δίνει λίγο σκορ, ο Ρόμπερτς δεν κατάλαβε πως τελείωνε καν ο χρόνος και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και βασανιστικά.  Τελικό σκορ 82-54.

 

Τα Δεκάλεπτα: 28-14, 49-25, 65-38, 82-54.