Ούτε οι αγιασμοί ούτε οι διαμαρτυρίες κατάφεραν να «κατεβάσουν» από τον «θρόνο» του το περίφημο γλυπτό που κοσμούσε την είσοδο του δήμου Παλαιού Φαλήρου. Τα ισχυρά Μποφόρ, όπως φαίνεται να ισχυρίζονται πολλοί, ήταν αυτά που κατάφεραν να τον «γκρεμίσουν». Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα 13 ατόμων, φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό (δεν έφερε πινακίδες) και το τράβηξε με αποτέλεσμα να το γκρεμίσει.   

Ωστόσο, φαίνεται ότι η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου έχουν άλλη άποψη και εκτιμάται ότι το γλυπτό δεν έριξε ο άνεμος, αλλά ανθρώπινο χέρι.

Να θυμίσουμε ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου αγάλματος, με μερίδα πολιτών να διαμαρτύρεται για τον «δαίμονα», όπως τον χαρακτήριζαν, που καλωσορίζει τους πολίτες στην είσοδο του δήμου.

Μάλιστα, κάποιοι έσπευσαν να του ρίξουν και αγιασμό για να ξορκίσουν το κακό, ωστόσο ο δήμαρχος επέμενε στην απόφασή του. Άλλωστε, μετά τον αγιασμό… κάθε τι κακό έφυγε, όπως δήλωνε και η δημοτική Αρχή.