Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε από νωρίς το πρωί, σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, όταν λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πάνω από 8 μποφόρ, έσπασαν οι κάβοι του πλοίου, Παναγία Αγιάσου, με αποτέλεσμα το πλοίο να παρασυρθεί και να πλέει ανεξέλεγκτο στο λιμάνι του Πειραιά. «Από την πρώτη στιγμή σκάφη του Λιμενικού, έφτασαν στο σημείο και μαζί με τέσσερα ρυμουλκά, καταφέραμε να το ακινητοποιήσουμε» δήλωσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε ότι το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Λιμενικού ανέφερε ότι η αιτία που παρασύρθηκε το πλοίο «ήταν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή» και ανέφερε επίσης «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα υπόλοιπα πλοία. Κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν τα τέσσερα ρυμουλκά να το ακινητοποιήσουν και από εδώ και πέρα επιχειρησιακά θα κριθεί πού θα καταλήξει το πλοίο για να δέσει με ασφάλεια». Θρίλερ από το ξημέρωμα Συναγερμός είχε σημάνει στο Λιμενικό καθώς λίγο μετά τις 6 το πρωί έγινε γνωστό ότι στα ανοικτά του Πειραιά, πλέει ανεξέλεγκτο το πλοίο Παναγία Αγιάσου, το οποίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Λιμενικό, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παρέσυραν το πλοίο.

Λίγα λεπτά αργότερα το πλοίο είχε παρασυρθεί αρκετά κι είχε απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να φτάσει μπροστά από την μαρίνα του ΣΕΦ, ενώ τέσσερα ρυμουλκά επιχειρούσαν να το προσεγγίσουν. Να σημειωθεί ότι το πλοίο ήταν παροπλισμένο και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Στο πλοίο δεν υπάρχουν επιβάτες, ενώ στο σημείο σπεύδουν σκάφη του Λιμενικού. Η ένταση των ανέμων είναι κοντά στα 8 μποφόρ. Το εν λόγω πλοίο ήταν κενό και αγκυροβολημένο 4,4 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Λιμενικό δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο από Ραφήνα, Λαύριο. Αντίθετα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του Σαρωνικού. Την ίδια ώρα η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε 33 κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τέσσσερα ρυμουλκά στην περιοχή

Η επιχείρηση προσέγγισης από το λιμενικό και από τα τέσσερα ρυμουλκά έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς στο λιμάνι έπνεαν ισχυροί άνεμοι που αγγίζουν τα 8 μποφόρ. Ωστόσο, παραμένει θολό το σημείο σχετικά με το πώς παρασύρθηκε το πλοίο. Να σημειωθεί ότι το πλοίο Παναγία Αγιάσου, ήταν παροπλισμένο στα ανοιχτά του Πειραιά από το 2013. Ειδικότερα, το 2008 παροπλίστηκε και έως το 2013 παρέμενε δεμένο στην Ε1. Το 2013 μετακινήθηκε και από τότε παρέμενε αγκυροβολημένο και παρατημένο 4,4 ναυτικά μίλια έξω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τα ξημερώματα ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή έσπασαν την καδένα της άγκυρας με αποτέλεσμα το πλοίο να αρχίσει να πλέει ακυβέρνητο.