Ένα παράλογο ιδιοκτησιακό καθεστώς επικρατεί με τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο.

Συγκεκριμένα,  τμήμα των  σιδηροδρομικών γραμμών ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μετά από παραχώρηση του ΟΣΕ στον Δήμο της Β΄ Πειραιά.

Γι΄ αυτό και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας παρενέβη και καθάρισε το τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών που του ανήκουν,  στον Άγιο Διονύσιο.

Μια άλλη ιδιοκτησιακή «λογική»,  επικρατεί με το τμήμα των γραμμών, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά. Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές της Δημοτικής Αρχής προς τον ΟΣΕ, δεν έχει γίνει παραχώρηση στον Δήμο Πειραιά.   Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να μην έχει δικαιοδοσία ο Δήμος να καθαρίσει και γενικότερα να παρέμβει στις σιδηροδρομικές γραμμές στον Άγιο Διονύσιο. Και για το λόγο αυτό, έχει αποστείλει επιστολή για τον καθαρισμό των σιδηροδρομικών γραμμών,  την οποία και επισυνάπτουμε.

Ας ελπίσουμε η Διοίκηση του ΟΣΕ να ανταποκριθεί άμεσα στα συνεχή αιτήματα του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να έχει ο Δήμος όχι μόνο δικαίωμα καθαρισμού και παρέμβασης,  αλλά και αξιοποίησης γενικότερα. 

Δείτε τα επτά θέματα που έθεσε ο Δήμος Πειραιά προς τον ΟΣΕ από τις 5 Οκτωβρίου σχετικά με τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό των σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή του Αγιού Διονυσίου