Σε όσα ισχυρίστηκε χθες ο Θοδωρής Δρίτσας απάντησε με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας.

«Λυπάμαι, αλλά από τη δήλωση του κ. Δρίτσα είναι φανερό ότι, έχοντας ελλιπή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας, παρασύρθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και προέβη σε αυτή την ακατανόητη δήλωση», ανέφερε ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ακόμη ότι τόσο η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνική Βουλής όσο και ο κ. Δρίτσας ψήφισαν πριν από μερικές εβδομάδες μια συμφωνία η οποία, ανάμεσα στα άλλα, περιέχει και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, για την οποία ισχύουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. «Η παραχώρηση του ΟΛΠ είναι η πρώτη στον κατάλογο αυτού του προγράμματος και το χρονοδιάγραμμα της πάρα πολύ σφικτό».

Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει την επεξεργασία σχεδίου τροποποίησης της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης, προκειμένου να τη θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργών και της διοίκησης του ΟΛΠ. Ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι απολύτως σαφές ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση, όμως η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης προϋποθέτει ορισμένες ακόμα διαδικαστικού χαρακτήρα πράξεις και βήματα».

Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παρατηρούσαν χθες ότι κανένας υπηρεσιακός υπουργός δεν μπορεί να εγκρίνει μια νέα σύμβαση παραχώρησης στον ΟΛΠ. Αυτό είναι θέμα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει, όπως ανέφεραν, ότι θα πρέπει να αναμένουμε την νέα κυβέρνηση, προκειμένου να ετοιμαστεί το σχέδιο παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Χθες ο κ. Δρίτσας επανήλθε κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας μόνον ότι δεν είναι συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο. Απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί σε παράνομες αποφάσεις στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.