Ούτε η Λαμία μπόρεσε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να αντισταθεί στον Ολυμπιακό.

Με την 8η σερί του νίκη ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από 17 αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν το νόμο τους από το α’ ημίχρονο με γκολ των Μάριν και Ανσαριφάρντ, ενώ είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν και το σκορ με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ταυτόχρονα είδαμε μια νέα προσέγγιση στο παιχνίδι, καθώς αρχίζει και γίνεται «όπλο» ο τρόπος που πρεσάρει η ομάδα, σύμφωνα με τις εντολές του Όσκαρ Γκαρθία, και της προσφέροει μεγάλο αβαντάζ, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα, η τετράδα των Μάριν, Φορτούνη, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ συνεργάστηκε καλά, ενώ σπουδαίο ματς έκανε και ο Ζιλέ.

ΜΑΓΕΙΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ-ΜΑΡΙΝ

Ελλείψει των τιμωρημένων  Σισέ και Ταχτσίδη και του τραυματία Ελαμπντελαουϊ, ο Όσκαρ προτίμησε στις θέσεις αυτές τους Μποτία, Ζιλέ και Φιγκέιρας, ενώ και ο Μιραλάς ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και στην διάταξη 4-2-3-1, που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός για τον Ολυμπιακό. Γκολκίπερ ξεκίνησε ο Προτό, στην άμυνα οι Φιγκέιρας (δεξιά), Κούτρης (αριστερά), Μποτία και Ένγκελς  (στόπερ). Ζιλέ και Ρομαό ήταν τα κεντρικά χαφ, με τους Μάριν (δεξιά), Μιραλάς (αριστερά), Φορτούνης (άξονα) μπροστά τους. Σέντερ φορ ήταν ο Ανσαριφάρντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την Λαμία με διάταξη 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαδόπουλος και την τετράδα της άμυνας συγκροτούσαν οι Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά), Παντελιάδης (αριστερά), Κουκόλης και Αναστασιάδης (σέντερ μπακ). Ο Ασίγκμπα ήταν το αμυντικό χαφ και το καρέ μπροστά του αποτελούσαν οι Βάντερσον (δεξιά0, Ακόστα (αριστερά), Μπλάζιτς και Ανασταστασόπουλος στον άξονα. Ο Πίτι ήταν ο σέντερ φορ.

«ΚΛΕΦΤΗΣ» Ο ΖΙΛΕ, ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΑΡΙΜ

Βεβαίως, η μεσοεπιθετική τριάδα των «ερυθρόλευκων», άλλαζε συνέχεια θέσεις και μπέρδευε τους αντιπάλους και έτσι ήρθε το 1-0. Ο Μάριν είχε περάσει αριστερά, όταν η εκπληκτική κάθετη πάσα του Φορτούνη τον έβγαλε τετ α τετ και ο Γερμανός με ένα σκαφτό πλασεδάκι πάνω από τον Παπαδόπουλο άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό.

Βλέποντας το πρόβλημα ο Τεννές και το γεγονός ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να έχει κατοχή της μπάλας, άλλαξε πολύ γρήγορα τον προσανατολισμό του. Στο δεκαπεντάλεπτο έφερε τον Ασίγκμπα δεξί μπακ, προώθησε τον Βασιλαντωνόπουλο πιο μπροστά στην ίδια πλευρλα και πέρασε τον Βάντερσον δίπλα στον Πίτι μετατρέποντας το σύστημα σε  4-4-2. Αναστασόπουλος και Μπλάζιτς οπισθοχώρησαν μερικά μέτρα.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έκοψε τους διαδρόμους προς την άμυνα της Λαμίας, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις στο… τσακ δεν περνούσε η μπάλα για να γίνει η επόμενη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων. Και τελικά αυτή ήρθε από το συντονισμένο πρέσινγκ στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Τελικά ο Ζιλέ έκλεψε  την μπάλα από τον Αναστασόπουλο και έδωσε γκολ σε κενή εστία στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος στο 37’ έκανε το 2-0.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ συμπαγής αμυντικά και δεν επέτρεψε στην Λαμία να απειλήσει την εστία του Προτό. Ζιλέ και Ρομαό δούλευαν καλά ανασταλτικά, όμως συμμετείχαν άπαντες γιατί μόνο οι δυο τους δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

 ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΙ  ΑΛΛΑ ΓΚΟΛ

Ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά και στο β’ ημίχρονο δημιουργώντας συνεχώς φάσεις με πιο σημαντική αυτή του Φορτούνη στο 47’. Πάλι λειτούργησε σωστά το πρέσινγκ, ο Μάριν έγινε κάτοχος της μπάλας  μπήκε στην περιοχή την  κατάλληλη στιγμή βρήκε μόνος τον Έλληνα, ο οποίος αστόχησε προς κενής εστίας!

Ο Τεννές προσπάθησε να αντιδράσει κάνοντας γρήγορα τις δύο αλλαγές του, καθώς η ομάδα του αδυνατούσε να περάσει και την μεσαία γραμμή. Η Λαμία απείλησε στο 64’ με την κεφαλιά του Βουό και σταδιακά άρχισε να  βγαίνει με περισσότερο θάρρος στις αντεπιθέσεις.

Η απάντηση του Όσκαρ ήρθε με το σταδιακό φρεσκάρισμα των παικτών στο κέντρο και στην επίθεση, ώστε η ομάδα να ελέγξει τον ρυθμό και τα κατάφερε.

 Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Χασάν (Ξάνθης), Καλφάκης (Χανίων)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ο. Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ζιλέ, Ρομαό, Μιραλάς (70’ Πάρντο), Μάριν, Φορτούνης (81’ Σεμπά), Ανσαριφάρντ (85’ Τζούρτζεβιτς)

ΛΑΜΙΑ: (Μπ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Κουκόλης (72’ Ορτέγκα) Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασόπουλος (51΄Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ακόστα (52΄Βουό), Βάντερσον, Πίτι

Ο MVP

Το καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Ζιλέ, ο οποίος πάτησε όλο το γήπεδο. Επιστέγασμα της απόδοσης του Βέλγου ήταν το έτοιμο γκολ που έδωσε στον Ανσαριφάρντ για το 2-0. Ο έμπειρος άσος του Θρύλου έκανε τα πάντα, εκτός από το να σκοράρει! Βέβαια, δεν θα πρέπει να μην αναφερθούμε και στη σπουδαία εμφάνιση του Μάρκο Μάριν, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των Πειραιωτών και είχε πάρα πολύ καλή παρουσία.  

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Τόσο η καλή κυκλοφορία της μπάλας, όσο και το συντονισμένο πρέσινγκ απέφεραν καρπούς. Πολλές φορές η πίεση ήταν τόσο καλή που οι φιλοξενούμενοι έδιναν την μπάλα στους «ερυθρόλευκους» μη μπορώντας να την κυκλοφορήσουν.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φανταστική κάθετη πάσα του Φορτούνη ξεκλείδωσε την άμυνα της Λαμίας και έκανε το έργο του Μάριν εύκολο για το 1-0.

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να «καθαρίσει» με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ και δεν το έκανε.

Ο ΚΟΟΥΤΣ

Έχει βάλει, ήδη, την πινελιά του και φαίνεται ξεκάθαρα από το πώς πρέσαρε ο Ολυμπιακός  με… παγίδες που του έδωσε εύκολες κατοχές και ευκαιρίες για γκολ. Βλέποντας να πέφτει ο ρυθμός έκανε σωστές αλλαγές για να ξαναδώσει σπιρτάδα στην επίθεση.

 Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ήταν εχθρική η διαιτησία του Σέζου. Αφενός έδινε με ευκολία φάουλ υπέρ της Λαμίας και αφετέρου υπήρξαν φάσεις που πήγε να μας τρελάνει εντελώς. Στο 14’ σταμάτησε τον Ζιλέ που είχε μπάλα μόνος του μέσα στην περιοχή της Λαμίας για να δώσει φάουλ υπέρ του Φιγκέιρας και κίτρινη στον Πίτι. Έπρεπε να αφήσει το πλεονέκτημα, καθώς ο Βέλγος βρισκόταν σε θέση βολής. Επίσης στο 44’ ο Παντελιάδης σταμάτησε την μπαλιά του Μιραλάς με το χέρι στην αντεπίθεση και ούτε ο ρέφερι, ούτε ο βοηθός του Καλφάκης το… είδαν. Στο 54’ αντί να δώσει φάουλ υπέρ του Μάριν και κίτρινη στον Παντελιάδη, έδειξε «παίζετε». Στο 61΄χάρισε κίτρινη κάρτα στον Μπλάζιτς που «κλάδεψε» τον Μιραλάς.