Τη θέση ότι δεν πρόκειται να παραστεί σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη ενιαία κυβερνητική θέση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους ενώ επανέλαβε τη σταθερή θέση της ΝΔ ότι θα μπει στη συζήτηση μόνο αν υπάρχει αρραγής κυβερνητική πλειοψηφία. Αποσαφήνισε για ακόμα μία φορά ότι ο ελάχιστος πήχης που τίθεται από τη Νέα Δημοκρατία είναι η θέση που είχε εκφραστεί από τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις (erga omnes).

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί» προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση να εξασφαλιστεί πολιτική συναίνεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και το επερχόμενο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει αλλά ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια, επικαλούμενος τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τη συνέντευξη Ντάισελμπλουμ, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup ομολόγησε αυτό που ξέρουμε όλοι, πώς ο Αλ. Τσίπρας δεν έκανε διαπραγμάτευση και είπε «ναι σε όλα».