Συνάντηση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε γνωστό μεζεδοπωλείο στα Καμίνια, με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Oι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για τον νέο χρόνο, ενώ δεν έλειψε η απαραίτητη πολιτική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Πειραιά και όχι μόνο.

Ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό της τριετούς θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έργα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος που έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης (με έμφαση στην καθαριότητα, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές που ανακατασκευάστηκαν, το πράσινο, τον εξωραϊσμό κτηρίων και την ανάπλαση πεζοδρομίων στο κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά, καθώς και την ανακατασκευή χώρων άθλησης), το ισχυρό πολιτιστικό στίγμα που δίνεται όλο αυτό το διάστημα με φάρο το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και την κατά κοινή ομολογία ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική σε συνεργασία και με την Πειραϊκή Εκκλησία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Μώραλης εξήρε την μοναδική στα χρονικά της πόλης προσφορά του Ευάγγελου Μαρινάκη σε όλα τα παραπάνω μέτωπα, τονίζοντας πως ο επιφανής εφοπλιστής με προσωπικά του έξοδα και ενδιαφέρον, ήταν εκείνος που συνέβαλε και συμβάλλει τα μέγιστα προκειμένου ο Πειραιάς, να γυρίσει σελίδα. Όπως μάλιστα προανήγγειλε ο δήμαρχος, η επιτυχημένη αυτή προσπάθεια θα έχει και συνέχεια, καθώς ο ίδιος ως επικεφαλής και ο συνδυασμός θα επιδιώξουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που υπέγραψαν με τους Πειραιώτες.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι παρών σε όλα τα επίπεδα για τον τόπο όπου μεγάλωσε και δραστηριοποιείται, τονίζοντας με το βλέμμα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, πως «ο Πειραιάς Νικητής ήρθε για να μείνει. Θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί». Ταυτόχρονα, εξέφρασε για πολλοστή φορά την αμέριστη και διαρκή στήριξή του στον σημερινό δήμαρχο και τα στελέχη του συνδυασμού. Υπενθύμισε δε, ότι η πρωτοβουλία για την συγκρότηση αυτής της ομάδας πολιτών που θέλησε να αναλάβει δράση για το μέλλον της πόλης και κατόρθωσε σε χρόνο ρεκόρ να αγκαλιάσει την πειραϊκή κοινωνία, ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, αφού κρατήθηκε μακριά από κομματικές ταμπέλες και παρωχημένες αντιλήψεις, έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την προσφορά στους δημότες.

Ανέφερε ακόμη με νόημα, ότι η μεγάλη νίκη στις δημοτικές κάλπες του 2014 συνδυάστηκε κάποιους μήνες αργότερα με τον απροκάλυπτο πόλεμο λάσπης που ξεκίνησε εναντίον του, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως το «δίκαιο και το σωστό επικρατούν πάντα στο τέλος». Καταλήγοντας, επεσήμανε πως η δυναμική που δημιουργήθηκε στο μεγάλο λιμάνι έδωσε στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν ώθηση για παροχή έμπρακτης στήριξης και σε άλλες περιοχές της χώρας γενικότερα, ενέργειες που θα έχουν πολύπλευρη συνέχεια και στο μέλλον.