Μπορεί από τον Ολυμπιακό να τονίζουν και να ξεκαθαρίζουν ότι οι μεταγραφές τελείωσαν και πως το ρόστερ έκλεισε, όμως διαφορετικές πληροφορίες ισχυρίζονται ότι έχουν οι Γάλλοι στον ραδιοσταθμό του Μόντε Κάρλο. Σύμφωνα με τον RMC, οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε επαφές για τον επιθετικό της Μονακό, Λασινά Τραορέ.

Όπως μετέδωσε το γαλλικό Μέσο Ενημέρωσης υπάρχουν «…διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού για Τραορέ». Ο 27χρονος θηριώδης επιθετικός, ύψους 2,03 μ. έχει δοθεί δανεικός στην Αμιάν, αλλά δεν έχει προσαρμοστεί στην ομάδα και επιθυμεί να αποχωρήσει. Φέτος μετράει 11 ματς με την ομάδα της α’ κατηγορίας, αλλά δεν έχει σκοράρει στα 408 λεπτά συμμετοχής του, όμως έδωσε 2 ασίστ.

Ο παίκτης από την Ακτή Ελεφαντοστού ήρθε για πρώτη φορά στη Ευρώπη το 2008 για λογαριασμό της ρουμανικής, Κλουζ. Έπειτα από τρία χρόνια, 44 ματς και 14 γκολ, πήρε μεταγραφή στην Κούμπαν Κρασνοντάρ, με την οποία σημείωσε 18 γκολ σε 38 ματς και μετά από μία σεζόν, το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στην Ανζί. Ενάμιση ακόμα χρόνο στην Ρωσία, όπου πέτυχε 13 σε 29 ματς και τον Ιανουάριο του 2014 τον απέκτησε η Μονακό.

Με την ομάδα του Πριγκιπάτου έμεινε στην ουσία μισή σεζόν και είχε 4 γκολ σε 25 ματς και από τότε δίνεται συνεχώς δανεικός σε Έβερτον, ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5 γκολ σε 14 ματς), Σπόρτινγκ Χιχόν (2 γκολ σε 4 παιχνίδια).

Επίσης έχει 13 ματς και 5 γκολ με την Ακτή Ελεφαντοστού και το… μυστικό είναι πως το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο. Στην Αμιάν δεν δείχνουν διάθεση να τον κρατήσουν, ενώ και η Μονακό θέλει απαλλαχτεί από το συμβόλαιο του Αφρικανού.